- Det er ikke vår beslutning. VG er inne i en ganske stor nedskjæringsprosess og da er det enklere å kutte nisjesatsninger enn det mediene definerer som sin kjernevirksomhet, sier Rune Fjeld Olsen.

Sammen med Karl-Martin Hognes har han ledet VGTVs spillmagasin som hadde oppstart i 2011. Programmet er nå inne i sin niende og siste sesong, og etter nyttår vil VGs spilldekning bli vesentlig mindre.

- Det er ingen lett beslutning å avvikle programmet, men som så mange andre redaksjoner er også VGTV nødt til å kutte kostnader og se på hva vi skal gjøre mindre av og hva vil skal gjøre mer av, sier sjef for VGTV Helje Solberg.

Publikumstall har sunket

På sin topp hadde «Level Up» over 100.000 visninger, men har det siste året kun tiltrukket 30-40.000 seere.

- Tallene våre det siste halvåret har vært nedadgående, og da er det lettere å ta denne beslutningen. Det er selvfølgelig veldig trist og vi synes at vi burde få muligheten til å prøve noe nytt. Vi mener at dette er et publikum som er viktig for VG, og spill i seg selv bør dekkes, mener Fjeld Olsen.

Solberg påpeker at programmets synkende interesse skyldes seernes overflytting til andre kanaler.

- Situasjonen for «Level Up» er helt konkret at en del seere har flyttet seg fra VGTV til Youtube og andre plattformer for å finne nyheter, reportasjer og annet spillrelatert innhold. Interessen for programmet er dessverre ikke lenger så stor som den har vært, sier hun.

Trofaste fans

Etter at nyheten ble publisert på programmets spillside har reaksjonene haglet fra trofaste fans. I skrivende stund har innlegget over 270 kommentarer.

- Blir skikkelig sint og lei meg av å lese dette. Hvorfor fjerne VGTV sitt beste program, og trappe ned noe vi ikke får noe annet sted, skriver en følger.

- Utrolig at ikke VG benytter seg videre av den spesielle kompetansen og kjemien Rune og Karl har sammen. Har sett alle sesonger av Level Up VG og syns dere har gjort en skikkelig jobb med å dele spillmediet på en lærerik og gøy måte, skriver en annen.

- Det er veldig hyggelig med alle kommentarene, og det er det samme om det er ti, hundre eller tusen følgere som synes det er trist at vi legges ned – uansett betyr det at vi har gjort noe for folk og det er fint at vi har vært inspirerende. Vi har et unikt forhold til de som ser på programmet, og har alltid følt oss veldig nære seerne, sier Fjeld Olsen.

«En stor overgang»

Programlederne har fått tilbud om å jobbe i VGTVs nyhetsdesk etter nyttår. Samtidig som de største spillene fremdeles skal anmeldes, må de likevel tilpasse seg en litt annerledes arbeidsdag.

- Det er en spennende jobb i en flott redaksjon, men min jobb har handlet hundre prosent om spill siden begynnelsen av 2000-tallet, så det blir en stor overgang, sier Fjeld Olsen.

- VG og VGTV vil ikke kutte alt spillrelatert innhold. Karl og Rune fortsetter hos oss, og selv om spilljournalistikken blir i mindre målestokk, skal vi fortsatt benytte oss av deres unike kompetanse, presiserer Helje.

Les også:

Advarer mot ny TV 2-avtale dnPlus

Langer ut mot Dagbladet-ledelsen

Kan hun ta livet av Spotify?

350.000 europeere ber Google glemme dem  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.