Tirsdag startet rettssaken mot fire tidlgiere nøkkelpersoner i spillselskapet Funcom, som samtlige nektet straffeskyld. Aksjesalgene de er siktet for er knyttet til et av selskapets store skuffelser - spillet The secret World, som solgte langt dårligere enn ventet. Siden har det gått mye nedover for selskapet, og dagens resultatpresentasjon viser en nedadgående trend.

Selskapets inntekter faller fra 2,2 millioner dollar til 1,7 millioner dollar fra samme kvartal i fjor. Dette er dessuten hovedsaklig inntekter fra aldrende titler som The Secret World, Age of Conan og Anarchy Online.

Selskapet har kuttet konsnader med nesten en million dollar, men har likevel et driftsunderskudd på én million dollar, ned fra 1,8 millioner i fjor.
Funcom-aksjen falt voldsomt etter at det ble klart at lanseringav spillet The Secret World i juli 2012 ble en fiasko.
Funcom-aksjen falt voldsomt etter at det ble klart at lanseringav spillet The Secret World i juli 2012 ble en fiasko.

Stupte på emisjon

Funcom hentet inn rundt 8 millioner kroner i en emisjon i august. De hentet også rundt 50 millioner kroner i mai, i en rettet kriseemisjon med svært stor rabatt. Det fikk aksjen til å falle 60 prosent.

Resultater for 3. kvartal (alle tall i tusen USD):

Resultat før skatt er belastet med en nedskriving av verdien av spill på 720.000 dollar.

Spillene

Pengene som er hentet inn skal bidra til å videreutvikle spillene og lansere nye. Funcom jobber med en større oppdatering for The Secret World som skal lanseres i første halvdel av 2017, for å motvirke fallende inntekter.

I oktober lanserte de spillet Hide and Shriek, og har lagt vekt på å spre det via profilerte Youtub-kjendiser. "Millioner av brukere har blitt eksponert for spillet uten finansielle kostnader", skriver selskapet i sin presentasjon.

Selskapet jobber også med å få Anarchy Online over på Stream-plattformen, og utvikler et nytt spillområde for Age of Conan. Lisensavtalen med Lego gikk imidlertid ut 1. oktober, så spillet Lego Minifigures Online er avsluttet.

Fremover jobber selskapet mot lansering av spillet Conan Exiles.

Les også: Samtlige avviste skyld

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.