- Forhandler hele tiden om dagen, i mange land. Men fokuserer vel mest på Tyskland og England, om jeg må avsløre det, skriver Jim Solbakken i en epost til DN.

Fotballagenten sitter i forhandlinger om en spillerovergang, og ber om å få spørsmålene oversendt på mail så han kan svare «mellom slagene». De ferske regnskapstallene viser at det ble mange slag for Norges største formidler av fotballspillere ifjor.

Etter et ekstraordinært 2014 endte omsetningen til Dynamic Solution på et mer normalt 2015 med 9,5 millioner kroner i driftsinntekter og et resultat før skatt på 5,9 millioner.

 

Av de 22 spillerne i den forrige landslagstroppen opplyser Jim Solbakken at han jobber som agent for ti av disse. Som kompensasjon får fotballagenten ti prosent av klientenes overgangssum eller lønnsavtaler. De siste årene har Solbakken stått bak lukrative overganger for norske spillere som Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Håvard Nordtveit, Joshua King og Magnus Wolf Eikrem.

Les også: Gigantselskaper i kulissene bak Kinas fotballrevolusjon

- Spillermarkedet blir hele tiden bedre, både hjemme i Tippeligaen og for de spillerne jeg har ute. Jeg har ment og mener fortsatt at det har vært jobbet godt i Norge de seneste årene og at klubbene produserer flere og bedre spillere enn tidligere. Nå handler det for min del om å gi de beste en mulighet utenfor Norge, slik at de kan ta ut sitt virkelige potensial og oppleve guttedrømmen, skriver Jim Solbakken.

Han eier alle aksjene i Dynamic Solution gjennom Sir Solution, og tok ifjor ut tre millioner kroner i utbytte fra Sir Solution. I 2014 tok Solbakken 15 millioner i utbytte.

Les også: Her er hedgefondet som har dratt inn en halv milliard på fotballoverganger

- Omsetningen og dermed inntjeningen vil naturlig gå opp og ned i årene fremover, avhengig hva som skjer med de forskjellige spillerne som reiser ut, eller allerede spiller i Europa, opplyser den 44-årige fotballagenten.

Jim Solbakken sto i ligningen for 2014 med 3,4 millioner kroner i inntekt og en formue på 6,8 millioner.

- Utbytte har utelukkende gått til å betale privat gjeld, skriver fotballagenten om de siste årenes million-utbytter.

DN har i år skrevet flere saker om Jim Solbakkens tvist med TV 2 etter at kanalen utleverte upublisert materiale til fotballbladet Josimar. Solbakken har klaget TV 2 inn for PFU.

Les også: Her er Jim Solbakkens PFU-klage

DYNAMIC SOLUTION

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.