– Det er kjempeviktig å komme til gruppespillet i Europa. Vi har en sportslig ambisjon om at Rosenborg skal spille i Europa, forteller daglig leder og arrangementssjef Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg Ballklub.

Etter en snuoperasjon i de siste ti minuttene av kampen mot det nederlandske storlaget Ajax på Lerkendal torsdag, sikret Rosenborg seg billett til gruppespillet i Europa League.

– Det kan gi 50–70 millioner kroner ekstra i inntekter, sier Dyrhaug, og forteller at trønderklubben ikke hadde budsjettert med gruppespill i Europa.

Fredag ettermiddagen var hun til stede i Monaco, hvor Rosenborg trakk russiske Zenit, makedonske Vardar og spanske Real Sociedad som motstandere i gruppespillet.

– Hva har opptatt deg mest siste uke?

– Det er ingen tvil om at det har vært forberedelser til kampen. Vi hadde et fullsatt Lerkendal og et Trøndelag hvor det virkelig har vært fotballfeber den siste uken.

– Noe du gjerne skulle sett ugjort?

– Helt sikkert, men vi er egentlig strålende fornøyd. Stemningen på Lerkendal var helt elektrisk. Ingen husker sist det var en slik kamp på Lerkendal.

– Hvem vil du sende en spesiell hilsen til i dag?

– Den vil jeg sende til hele Trøndelag, og ikke minst til spillerne og alle som står rundt laget. Det var helt fantastisk hvordan laget klarte å komme tilbake etter at Ajax hadde scoret to mål etter pause.

– Hva gjør du i helgen?

– Lørdag drar jeg hjem fra Monaco. Så skal vi forberede oss mot en ny kamp mot Vålerenga søndag.

– Favorittmåltidet du vil servere gode venner en lørdagskveld?

– Det kan være mye forskjellig, men jeg er veldig glad i å lage tapas med mange ulike, gode råvarer. Favoritten er nok spicy kjøttboller av elg.

– Hva er det første du gyver løs på mandag morgen?

– Det er faktisk å planlegge 2018, så da er det tilbake til hverdagen. Det blir budsjettarbeid, og vi planlegger blant annet en økt satsing på Salmar-akademiet for unge.(Vilkår)

Samsung gjenoppstår fra asken
Etter fadesen med Note 7 hvor batteriet tok fyr, kommer nå Samsung med oppfølgeren Note 8. Denne gang med en grundig batterisjekk.
01:47
Publisert: