59,2 prosent av de spurte i en ny meningsmåling sier nei til OL i Oslo i 2022. Det er ikke flertall for OL i noen landsdeler.

Målingen Sentio har utført for Klassekampen er dyster lesning for OL-tilhengerne. Bare 34,7 prosent sier ja til at Norge skal arrangere OL.

Det er flertall mot OL i samtlige partier og i samtlige landsdeler, ifølge undersøkelsen.

Til tross for at et flertall av Oslos innbyggere i september stemte for OL, viser målingen at stemningen har snudd. 55,8 prosent av de spurte fra Oslo er motstandere av OL, mens 41,4 prosent er positive.

Nord-Norge er landsdelen som har den klart største andelen OL-motstandere. Her oppgir hele 77,4 prosent at de ikke ønsker OL i Norge.

I februar gjennomførte Nordlys og VG tilsvarende målinger. Begge målingene ble gjennomført samtidig som OL ble arrangert i Sotsji, og viste at henholdsvis 55,9 og 56 prosent av landets befolkning er motstandere av et vinter-OL i Oslo.

Klassekampens måling ble gjennomført i den siste uken i mars. 1.000 personer har svart på spørsmålet: «Bør Oslo søke om å få arrangere vinter-OL i 2022 eller bør vi la det være?»

Les også: IOK vil fjerne gateselgere og krever reklamegaranti


Ingen «Lille-Putin» dnPlus  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.