Fotballkommentator, tidligere fotballspiller og agent Erik Solér tapte millioner på å være aksjonær i Start Toppfotball AS. Nå har Høyesterett gitt Solér medhold i at han hadde fradragsrett for et tap på vel 4,3 millioner kroner i ligningen for 2008.

Dagens Næringsliv skrev nylig om den tilsvarende sak skattemyndighetene har reist mot skatteadvokat Ernst Ravnaas, som sammen med Solér eide sørlandsklubben fra 2003 til 2008. Duoen investerte og garanterte for tilsammen 25 millioner kroner i Start Toppfotball, ifølge en dom fra Borgarting lagmannsrett ifjor høst.

Les også: Skatteadvokat krangler om fotballmillioner

- Greit å bli ferdig

Skattekontoret hevder at Erik Solér ikke har drevet noen næringsvirksomhet og det samme konkluderte også skatteklagenemnda med da saken var på deres bord i 2012. Fotballprofilen Erik Solér Solér mener tapet han tok da han måtte innfri lånegarantien var en del av hans næringsvirksomhet.

- Jeg håper de får lagt ballen død etter den runden her. Det har vart i fem år til nå, så det hadde vært greit å bli ferdig med det, sa Erik Solér til DN etter å ha vunnet i Oslo tingrett i mai 2013.

Også i lagmannsretten tapte skattemyndighetene, og nå har altså Høyesterett forkastet statens anke. Staten må dermed dekke Erik Solérs saksomkostninger for tre rettsinstanser med tilsammen vel 700.000 kroner.

Trakk seg ut i 2008

Det er satt av fire dager i desember til å behandle Ernst Ravnaas' tvistesak mot Skatt øst. Statens prosessfullmektig Goud Helge Homme Fjellheim i advokatselskapet Haavind ønsker ikke å kommentere striden, som etter hva DN erfarer dreier seg om flere millioner kroner.

- Dette er en sak som har ganske sterke paralleller til Erik Solérs skattesak som skal opp i Høyesterett. Tvisten knytter seg til investeringer i fotballklubben Start, sa advokat og partner i Wiersholm Arvid Aage Skaar til DN i mai.

Skaar representerer Ravnaas. Erik Solér og Ernst Ravnaas trakk seg ut av Start Toppfotball i oktober 2008 etter at duoen ikke klarte å dekke opp kapitalbehovet som oppsto på grunn av store kostnadsoverskridelser knyttet til byggingen av fotballstadionet Sør Arena, ifølge fjorårets dom fra Borgarting lagmannsrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.