Fredag syklet proffsyklisten Edvald Boasson Hagen 13. etappe i Tour de France, som starter i den franske småbyen Muret utenfor Toulouse og ender opp i småbyen Rodez.

Samtidig triller stadig flere sponsorkroner inn til Hagens eget sponsorselskap EBH Holding as.

I 2014 fikk MTN-Qhubeka-syklisten inn 10,5 millioner kroner. Inntektene økte med 3,3 millioner kroner fra 2013 til 2014. Kostnader og finansposter i selskapet er minimale, så Boasson Hagen sitter igjen med 10,2 millioner kroner før skatt.

Ulovlig lån

Ved utgangen av 2014 hadde 28-åringen lånt tilsammen 5,9 millioner kroner til seg selv fra EBH Holding.

«Fordringen er ulovlig da det ikke er stillet sikkerhet for beløpet», står det noteopplysningene til 2014-regnskapet. Det fremgår videre at Boasson Hagen skal bruke årets utbytteutbetaling på 6 millioner kroner til å tilbakebetale det ulovlige aksjonærlånet.

Millionutbytter

Boasson Hagen har seks NM-titler i temporitt og to i landevei. I 2011 vant han to etappeseire i Tour de France for britiske Team Sky. I år sykler han rittet for Sør-Afrikanske MTN-Qhubeka.

De siste fem årene har han tjent 32,4 millioner kroner før skatt gjennom EBH Holding AS, og har i perioden 2010–2014 hentet ut 13 millioner kroner i utbytte, inkludert utbyttet disponert fra 2014-resultatet.

DN fikk fredag ikke kontakt med Boasson Hagens manager Birger Hungerholdt, som også er varamedlem i EBH Holding-styret.

Edvald Boasson Hagen var i 2013 oppført med en personlig formue på 8,6 millioner kroner. I 2012 kjøpte han luksusvilla på Nordberg til 17,3 millioner kroner, ifølge Finansavisen.

 

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.