Endelig bekrefter General Motors salget av Saab til nederlandske Spyker Cars.

For etter at spekulasjonene har rast i svenske medier i langt tid, har GM endelig lagt ut en pressemelding på sin hjemmeside der det står at salget er i boks.

- Dagens offentliggjøring er veldig gode nyheter som Saabs ansatte, forhandlere og leverandører. Det er også fantastiske nyheter for millioner av Saab-kunder og fans verden over, og det er fantastiske nyheter for GM, sier selskapets konserndirektør for allianser og konsernplanlegging, John Smith.

- General Motors, Spyker Cars og den svenske regjeringen har arbeidet veldig hardt og kreativt for å komme frem til en avtale som kommer til å sikre en bærekraftig fremtid for dette unike og ikoniske merket, og vi er glade for at det fikk en god slutt, sier han.

Har beholdt håpet
Spyker kommer nå til å danne et nytt selskap, Saab Spyker Automobiles, som kommer til å ta Saab-merket videre. S

Den svenske regjeringen går nå gjennom transaksjonen og garantiene for et lån til Saab. Det er ventet at transaksjonen gjennomføres i midten av februar og nedskaleringsaktivitetene i Saab kommer til å bli avsluttet umiddelbart.

- Gjennom forhandlingene har GM hele tiden hatt håp om å finne en løsning for Saab som unngår nedskalering av merket. Vi har arbeidet med mange parter det seneste året, inklusive regjeringer og investorer, og jeg er veldig glad for at vi har kommet til en så god konklusjon, en konklusjon som beholder mange jobber i Sverige og andre steder, sier GMs europasjef Nick Reilly.

Bloomberg News meldte tirsdag ettermiddag om at partene var kommet til enighet, men salget ble ikke bekreftet før i kveld.

Ifølge den nederlandske avisen de Telegraaf, som siterer Bloomberg, skal Spyker betale tilsammen 350 millioner euro for Saab. Mesteparten av betalingen skjer gjennom Spyker-aksjer, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT.

Suspenderte aksjen
Tidligere tirsdag ble Spyker-aksjen suspendert fra handel på børsen i Amsterdam. En ikke- navngitt kilde opplyste til Bloomberg News at General Motors var nær en avtale med Spyker for Saab.

Suspensjonen kom i påvente av en pressemelding, ifølge Amsterdam-børsen.

Les mer: Saab reddet

General Motors konsernsjef Ed Whitacre hadde imidlertid ikke noe nytt å komme med knyttet til Saab-avtalen eller samtaler med potensielle kjøpere på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Les mer: - Ingen Saab-avtale er klar

Samtidig bekreftet han at GM var i langt fremskredne samtaler om Saab.

Nå er altså partene kommet til enighet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.