Statsminister Ranil Wickremesinghes Forente nasjonale parti (UNP) ledet i 11 valgdistrikter, mens Rajapaksas UPFA hadde ledelsen i åtte, ifølge offisielle tall. I de resterende tre distriktene dominerte et tamilsk parti.

Ifølge talsmann for valgkommisjonen, Mahinda Deshapriya, lå ingen av partiene an til absolutt flertall på 113 mandater av nasjonalforsamlingens 225.

Resultatene var skuffende for Rajapaksa, som hadde satset på comeback etter at han måtte gå av som president da han tapte for Maithripala Sirisena i januar.

Allerede tirsdag morgen erkjente han overfor nyhetsbyrået AFP tap, men han understreket at han vil jobbe som opposisjonsmedlem av nasjonalforsamlingen.

- Min drøm om å bli statsminister har bleknet. Jeg erkjenner nederlag. Vi tapte en god kamp, sa han og aksepterte dermed at han hadde tapt allerede før valgkommisjonen kunngjorde det endelige resultatet.

- Vi har vunnet åtte distrikter, og UNP vant i 11. Det betyr at vi tapte. Det var en vanskelig kamp, sa han.

Da han avla stemme mandag morgen, sa Rajapaksa seg trygg på at han var på vei tilbake til makten.

Deshapriya sa at valget, som ble holdt ett år før det måtte holdes, var et av de fredeligste i Sri Lankas historie, med få negative episoder. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.