Den lave dollarkursen og gode tider i norsk økonomi gjør at det går mot rekord for importerte digitalkameraer, fotografiaparater og plasma-tver. Hittil i år er det importert 476 000 video- og digitale kameraer, noe som er 150 000 flere enn i samme periode fjor, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Populære leketøy
Det ligger også an til mye fjernstyrte biler, båter og fly under årets juletrærne i de tusen hjem for importen av leketøy med motor er doblet i forhold til ifjor.

Importtallene fra SSB viser at det går mot en tradisjonell jul, men med mer av alt. Vi kommer ikke uventet til å meske oss i nøtter. Importen av paranøtter har økt med 192 prosent i forhold til ifjor. Også hassel- og valnøtter er det importert mer av i år.

Skål

Marsipan, akevitt og dadler blir det også nok av de neste ukene. Og mens vi trykker i oss godsakene kan vi kose oss med selskapsspill og puslespill, for det er importert langt flere i år enn tidligere.

Fyrverkeri-fest
Det går mot tidenes nyttårsfest på nattehimmelen om en drøy ukes tid. Statistisk sentralbyrå kan melde at importen av fyrverkeri har økt med 47 prosent i forhold til ifjor.

Mesteparten av fyrverkeriet til nyttårsfeiringen importeres i desember, så om det blir rekord er litt tidlig å si. så langt i år er det ihvertfall importert fyrverkeri for 6,26 kroner per nordmann. På samme tid ifjor var tallet 4,78 kroner per nordmann.endring