Fra eurosonen ble det annonsert endelig tall for forbrukertilliten i september, som kom ut på linje med markedsforventingen, skriver TDN Finans.

I det europeiske rentemarkedet er det fremdeles fokus på spreaden mellom rentene på tyske statsobligasjoner og rentene i perifere økonomier, som den portugisiske og irske.

-Kredittrisiko dominerer absolutt fremdeles markedet. Den tynger spreadene til de aktuelle landene, og kommer til å hindre at spreadene kommer inn, sier rentestrateg Marcel Bross i Commerzbank til Bloomberg News.

Renten på den portugisiske tiåringen steg ett basispunkt til 6,42 prosent. Til sammenligning falt renten på den tilsvarende tyske renten ett punkt til 2,24 prosent, og spreaden er dermed på 418 basispunkter. Renten på den spanske tiåringen steg to basispunkter til 4,18 prosent.

Ifølge en Bloomberg News-undersøkelse venter forvaltere at Moody's vil nedgraderer Spanias AAA-kredittrating, som landet har hatt siden 2001. En nedgradering av landets kredittverdighet kan komme allerede inneværende uke.

Tremåneders Nibor ble onsdag fikset ned ett prosentpoeng til 2,58 prosent, noe er det laveste nivået siden 25. mai da renten ble fikset på 2,54 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.