Moody's har en Aaa-rating med stabile utsikter på Norge, støttet av myndighetenes passende politikk og sterke balanse, betydelige petroleumsreserver og oljefondet.

Men høyt belåningsnivå i husholdningene kan være en kilde til risiko fremover.

Det skriver Moody's i en årlig oppdatering om Norge, ifølge en pressemelding tirsdag.

"Dette bekymringspunktet bør sees i perspektiv, ettersom banksektoren er relativt liten i forhold til økonomien, og bankene er godt kapitalisert", heter det i meldingen.

Moody's viser blant annet til at i) andelen høyt belånte husholdninger er betydelig, ii) 90 prosent av lånene er til flytende rente, og iii) den økonomiske veksten vil bli negativt påvirket ved en uventet høy renteoppgang som øker gjeldsbetjeningskostnadene betydelig.

Moody's venter samtidig at den økonomiske veksten i Norge vil være "godt over trend" i 2011-2012, blant annet som følge av at høyere oljepriser gir økte investeringer. Dette gir også høyere statlige inntekter, og dermed en innfrielse av handlingsregelen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.