I juli i år var det registrert 405.955 enkeltpersonsforetak i Enhetsregisteret i Brønnøysund. For seks år siden var tallet 280.948 foretak, skriver Klassekampen.

– For mange har dette vært løsningen i forbindelse med nedbemanning og omstruktureringen som finner sted i arbeidslivet. Samtidig har det funnet sted endringer i yrkesstrukturen, med en framvekst særlig av kunnskapsbaserte tjenesteyrker, sier Bjørg Aase Sørensen ved Arbeidsforskningsinstituttet til avisen.

Hun forklarer økningen i antall enkeltmannsforetak med at en slik arbeidssituasjon kan være selvvalgt, og at dette kan bli sett på som eneste mulighet til å posisjonere seg eller lage seg en plattform når man ikke får fast ansettelse noe sted.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.