Det viser rapporten «Oljeserviceanalysen 2011» fra Ernst & Young med tall fra 634 selskaper. Samlet omsetning for selskapene ble 300 milliarder kroner ifjor. Det er en økning på 51 prosent siden 2006, men en nedgang på ti milliarder kroner fra 2009.

– Til tross for finanskrise og kostnadspress fra kundene satt oljeserviceselskapene igjen med en driftsmargin før avskrivninger på nær 16 prosent ifjor. I 2006 var de sammenlignbare ebitda-tallene på knappe 11 prosent av omsetningen, sier John Avaldsnes, leder for Ernst & Youngs rådgivningstjenester til olje- og gassindustrien i Europa, Midtøsten, India og Afrika til Dagens Næringsliv.

– Men vi ser for oss ny vekst de kommende tre årene, sier Avaldsnes.

Reservoir og seismikk er det segmentet som har de beste ebitda-marginene med 27,6 prosent i snitt. Dette gjelder 34 selskaper med nær det doble av snittet for hele oljeservicebransjen.

De 634 selskapene som er med i analysen omsatte for 20 millioner kroner eller mer og hadde 85.000 ansatte totalt ifjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.