Mandag kveld sendte IKM Mekaniske ut oppsigelsesvarsel til 30 offshore-ansatte og permitteringsvarsel til ytterligere 51, skriver Stavanger Aftenblad.

- Avdelingen de tilhører, har til sammen 105 operatører - sveisere, platearbeidere, industrirørleggere og mekanikere som jobber med vedlikehold av Statoils og andres plattformer og nybygg, sier Eirik Larsen, klubbleder for Fellesforbundet i IKM Mekaniske til avisen.

Uventet tidspunkt

Vedlikeholdstjeneter offshore er ikke ukjent med sesongbetingede permitteringer, men nå er det høysesong for arbeid.

- Dette er noe helt annet - rett etter sommerferien når det er fint og stille offshore og vi er vant til å ha jobb, sier Larsen.

- Trist

Konsernsjef Ståle Kyllingstad i IKM sier til avisen at han ikke kan huske sist gang IKM Mekaniske måtte permittere så mange.

- Det er trist, sier han.

- Denne nisjen er sterkt avhengig av Statoil, og det er uheldig. Når Statoil roer ned sin aktivitet på vedlikehold, får det følger for bransjen, sier han.

At 30 av de berørte får oppsigelse, ikke permittering, skyldes de nye reglene for permitteringer. 1. januar ble arbeidsgivers lønnsperiode doblet.

Les også: Misliker nye kutt dnPlus

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.