The Bureau of Ocean Energy Management, Regulation and Enforcement (Boemre) ga mandag den første tillatelsen til dypvannsboring siden ulykken på Macondo-brønnen i 2010.

Det opplyses i en melding mandag kveld.

Det var Noble Energys søknad om boring av brønn 2 på Mississippi Canyon felt 519 som ble godkjent.

-Tillatelsen utgjør en betydelig milepæl for oss og for olje- og gassindustrien offshore, og den er et viktig steg mot sikker utvikling av energi på dypt vann, sier Boemre-direktør Michael R. Bromwich i en kommentar.

Ifølge ham ble Noble Energys søknad godkjent på bakgrunn av at selskapet viste at det kan foreta dypvannsboringen på en trygg måte, samt at det kan håndtere en undervannseksplosjon dersom det skulle oppstå.

-Vi venter å gi ytterligere dypvannstillatelser i ukene og månedene som kommer, basert på samme prosedyre som førte til at denne søknaden ble godkjent, sier Bromwich videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.