Gründer Lauga Oskarsdottir (28) i United Influencers går ut av driften av selskapet for å bli daglig leder i Startuplab.

United Influencers tjener hovedsakelig penger ved å tilby markedsføring via bloggene til Caroline Berg Eriksen (29), Camilla Pihl (38), Komikerfrue og Lene Orvik og en lang rekke andre.

Startuplab jobber på sin side med å hjelpe nye gründerbedrifter.

Driften i United Influencers gikk 4,8 millioner kroner i underskudd ifjor. Ifjor ble selskapet en del av et større svensk konsern og skiftet navn fra United Bloggers til United Influencers. Morskonsernet i Sverige har tapt 300 millioner svenske kroner de siste fem årene.

Oskarsdottir sier hun per nå vil beholde plassen i styret til United Influencers, samt sin eierpost. Ved inngangen til året eide hun fire prosent av aksjene i det norske selskapet. 

– Som gründer er mest motgang og drittpakker du får servert

– Det er ikke så mange som heier på deg når du er helt i startfasen. Som gründer er mye motgang og mange drittpakker du får servert. De få som oppriktig vil at du skal lykkes, det er kjempemotiverende, sier Oskarsdottir.

Da hun for nesten tre år siden startet bloggnettverket United Influencers, fikk hun sitte i lokalene til Startuplab i Forskningsparken i Oslo. Det var den gang et relativt nytt initiativ for å hjelpe nye gründerbedrifter. 

– Det ga en form for trygghet jeg ikke ville vært foruten, sier hun.

 

Vokser fort

Overgangen til Startuplab skjer i en periode hvor Norge opplever en sterk vekst i antallet gründere. Norges største gründerkollektiv, Mesh, varslet tidligere i sommer at de utvider fra 4.000 til 10.000 kvadratmeter.

– Vi opplever en enorm pågang, og sier nei til ni av ti søkere i laben, sier partner Alexander Woxen (42). 

Selskapet styrer i år mot en dobling i søkertallet fra 2015, og nær på dobler antallet ansatte også. I tillegg til Oskarsdottir ansetter Startuplab blant annet Lise Fulland som økonomisjef. Fulland har tidligere vært pengestyrer (cash manager) i Schibsted. Tidligere driftsdirektør Nils Juell i Tidal går også inn i selskapet. Samtidig rokeres det om internt for å få ansatte som skal jobbe fulltid med gründerfondet Founders Fund. Fondet skal investere 70 millioner i gründerbedrifter de neste årene, med en rekke profilerte suksessfulle gründere i ryggen.

– Vi dobler antall investeringer fra fond én til to. Vi dobler antallet samarbeid med næringslivet. Og vi dobler bemanningen, sier Woxen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.