Starwood, som er en av verdens største hotellgrupper og drifter en rekke kjente hotellmerker, opplyser mandag at Anbang Insurance Group har økt sitt bud på selskapet. Det nye tilbudet lyder på 82,75 dollar per aksje og verdsetter selskapet til rundt 14 milliarder dollar, skriver Bloomberg News.

Starwood, som blant annet driver de verdenskjente W-hotellene, har siden november 2015 planlagt å fusjonere med Marriott International. Tidligere i mars avlyste Starwood disse planene etter at det mottok et tilbud fra et konsortium ledet av Anbang Insurance Group, som også har med seg private equity-selskapet J.C. Flowers & Co. og Primavera Capital. 

I kjølvannet økte Marriott sitt bud på Starwood til 75,91 dollar aksjen, eller totalt 12,8 milliarder dollar.

Deretter valgte altså det kinesisk-ledede konsortiet å jekke opp sitt bud ytterligere.

Starwood fikk et ikke-bindende bud fra Anbang på 81 dollar aksjen for to dager siden, og etter forhandlinger er dette altså økt til 82,75 dollar.

Starwood opplyser at selskapet er i forhandlinger om et bindende tilbud og at det "vil nøye vurdere resultatet av samtalene med konsortiet" før det avgjør hva som er best for aksjonærene.

Tror på flere bud

Budkrigen for hotellgruppen gjør at aksjen stiger på Wall Street. Mandag handles aksjen til 84,06 dollar, en oppgang på 2,4 prosent siden torsdag forrige uke.

Den kinesiske frieren kjøpte landemerkehotellet Waldorf Astoria i New York ifjor for 1,95 milliarder dollar. Anbang er også i samtaler for å kjøpe Strategic Hotels & Resorts for rundt 6,5 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Om budet på Starwood lykkes vil selskapet ha sikret seg kjente hotellmerkevarer som Sheraton og St. Regis, i tillegg til nevnte W, samt eiendommmer verdt rundt fire milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.