Statens pensjonsfond utland, bedre kjent som oljefondet, har en eierandel på 1,1 prosent i Atlantia Spa, tilsvarende 2,3 milliarder kroner, opplyser fondet til NTB.

Kommunikasjonsavdelingen skriver i en epost at ulykker der menneskeliv går tapt er tragiske, men at det er for tidlig å si noe om fondet skal trekke seg ut av selskapet etter hendelsen.

– Oljefondet er eier i 9146 selskaper og har i snitt en eierandel på 2,4 prosent i alle europeiske børsnoterte selskaper, opplyser presseansvarlig Marthe Skaar.

Italias regjering har gått knallhardt ut mot det italienske selskapet Autostrade Per Italia og morselskapet Atlantia etter kollapsen og anklaget eierne for å ha tatt ut profitt istedenfor å investere penger i vedlikehold, noe selskapene har bestridt.

Aksjene til Atlantia falt med over 24 prosent torsdag formiddag etter at infrastrukturgruppen ble suspendert fra børsen i Milano tidligere på dagen.

Minst 39 mennesker omkom da deler av motorveibroen kollapset og personbiler og lastebiler styrtet i bakken tirsdag. Myndighetene fryktet torsdag at så mange som 20 personer fortsatt ligger begravd i ruinene av Morandi-brua i Genova.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hareide i ekteskapstrøbbel
Kjetil B. Alstadheim, politisk redaktør i DN, forklarer hvorfor et ekteskap har skapt trøbbel for KrF.
01:45
Publisert: