Vegdirektør Terje Moe Gustavsen i Statens Vegvesen er sykemeldt. Det meldte Statens Vegvesen fredag.

Gustavsen er innlagt på sykehus, og sykemeldingen skyldes ifølge Statens Vegvesen sterk forverring av en revmatisk lidelse.

Lars Aksnes, som leder styringsstaben i Vegdirektoratet, vil fungere som vegdirektør i Moe Gustavsens fravær.

Statens Vegvesen er i hardt vær etter at VG denne uken fortalte at Statens vegvesen har hemmeligholdt 1548 granskingsrapporter etter dødsulykker på norske veier i ni år.

Riksadvokaten pålegger nå landets politimestre å gjennomgå alle saker der trafikkulykker har endt i domfellelse for uaktsomt drap de siste ti årene.

Ønsker ikke kommentere

Denne uken ble en slik rapport for første gang lagt fram som bevis i retten.

Det førte til at en 20-åring som sto tiltalt for bildrap ble frikjent, fordi det i rapporten kom fram at veiforholdene hadde stor betydning for ulykken.

Nå må alle landets politimestre gjennomgå samtlige saker i eget politidistrikt innen 1. mars neste år. Statens vegvesen ønsker ikke å gi noen kommentar til saken nå.

– Må vurdere sin stilling

Abid Raja, som representerer Venstre i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité, mener vegdirektør Terje Moe Gustavsen må vurdere sin stilling.

– Vegdirektøren bør begynne å vurdere om han er den rette personen til å ha denne jobben. Han har visst om disse rapportene og bidratt til å holde dem hemmelig. Da nyheten sprakk, skjønte han ikke betydningen av det, sier Raja.

LES OGSÅ: Kutter Statoil-mål med 35 prosent

«Farmen» er ti prosent av TV 2  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.