Eselet og dragen

– en nobel affære

Verdens nye supermakt Kina truer kongerikets indre anliggender, og mye henger på Nobelkomiteen, norsk laks, langrenn – og kjærlighet. DNs bokføljetong, skrevet av Henning Kristoffersen, er et moderne eventyr om diplomatisk krise og politiske forviklinger.

Anette Moi / byHands

Førstkommende fredag offentliggjøres vinneren av Nobels fredspris 2016. I den anledning utgir DN «Eselet og dragen», en satirisk roman om intriger i Nobelkomiteen og diplomatisk krise. Boken er skrevet av Henning Kristoffersen, som er Kina-ekspert og antropolog. Hver dag frem til fredag vil en ny del av romanen gjøres gratis tilgjengelig for leserne. Abonnenter og lesere som kjøper dagspass, har tilgang til hele boken med en gang.

– Noen ganger er livet rarere enn fiksjonen. Hvem ville trodd at Nobelkomiteen ville gi Obama fredsprisen etter litt over et halvt år som president – mens han kriget på to fronter?
Persongalleri

I kronologisk rekkefølge.

{{person.name}} {{person.info}}

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .