Trumps utvalgte – og avskiltede

Mange har fått beskjeden «you’re fired», mens andre selv har takket for seg. Her er oversikten over mennene og kvinnene som har vært nærmest på president Donald J. Trump.

20. januar 2017 ble Donald J. Trump tatt i ed som USAs 45. president. Siden har det stort sett stormet. Til tross for republikansk flertall i Kongressen har Trump slitt med å få godkjent og fylt mange av stillingene i den nye administrasjonen. De viktigste posisjonene er stort sett fylt, men ifølge New York Times stod 114 toppstillinger ledig i slutten av juli. På samme tidspunkt i Obamas presidentskap var 41 stillinger ubesatt.

Mye båk

For dem som jobber tett på Trump, har det også vært mye støy.

Donald Trumps stadige tvitring, rettssaker om innreiseforbud, sparking av FBI-sjefen, mislykkede forsøk på å avskaffe Barack Obamas helsereform og bråk rundt mulige koblinger til Russland og Trumps forhold til høyreekstreme har vært sentrale ingredienser i de første åtte månedene.

Dyp splittelse

Fra innsiden av Det hvite hus har det kommet rapporter om splittelser og mangel på koordinering. Den nå avgåtte sjefstrategen Steve Bannon skal blant annet ha kjempet imot dem som har forsøkt å holde Trump i tøylene – slik som hans datter Ivanka Trump og hennes mann Jared Kushner.

Her er en oversikt over hvem som er inne og hvem som er ute. Enn så lenge.

{{person.navn}} ({{person.alder}})

{{(person.godkjennes == 'Ja' || person.godkjennes =='Nei' || person.godkjennes=='trakk' || person.godkjennes =='trakk2') ? person.godkjennes=='Ja'? 'Utpekt som:': person.godkjennes=='Nei'? "Innsatt som:": person.godkjennes=='trakk'? 'Trakk seg før utnevelsen som:': 'Trakk seg etter innsettelsen som:' : person.godkjennes}}

{{person.utpektsom}}

{{person.teaser}}

{{person.bakgrunn}}

Likte du saken?
Vi vil gjerne ha din tilbakemelding, send inn her.
Dagens Næringsliv AS

Sjefredaktør/Adm.dir: Amund Djuve
Sentralbord DN: 22 00 10 00
Kundeservice: 815 11 815
Kontakt kundeservice
Telefon utgavesjef: 22 00 10 03
Redaksjonen: 22 00 10 00
tips@dn.no

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .