Super-elbil

Dette er Nio EP9 som er en elektrisk superbil fra Kina. Bilen har akkurat satt ny rekord rundt Nordsløyfa på Nürburgring med tiden 6.45.9. Det gjør den ikke bare til den raskeste elbilen rundt "Ringen", men også den raskeste gateregistrerte bilen.

Rekorden

Det er ikke lenge siden det ble gjort stor ståhei rundt Lamborghini Huracan Performante som brukte mer enn seks sekunder lenger tid på den 20,8 kilometer lange runden. Det er også to sekunder raskere enn Radical SR8 LM. Nå er alltid rekorder på Ringen omstridte mtp hva slags dekk som brukes og om bilen er en produksjonsbil osv.

Megawatt

Nio EP9 yter en megawatt, eller 1360 hestekrefter. Det er det samme som Koenigsegg One:1. Elbilen har en toppfart på 313 km/t og skal gjøre 0-200 km/t på 7,1 sekunder.

Dyr

Ikke overraskende er ikke dette en spesielt billig bil. Prisen ligger på 1,48 millioner dollar, eller omkring 12,5 millioner kroner. Til gjengjeld slipper du avgifter.

Ikke kun drømmer

Tidligere i år avduket Nio denne modellen; ES8 som er en elektrisk syvseter som skal lanseres på det kinesiske markedet neste år. Selskapet bak heter NextEV og har konkurrert i Formel E siden dette startet i 2014.

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .