Ny prognose for boligpriser 2018-2021

Tror på høyere boligpriser over hele landet

Det blir tiltagende boligprisvekst i de neste fire årene, ifølge nye prognoser.

– Boligmarkedet går mot lysere tider, men det blir ingen ny bonanza, sier sjeføkonom Andreas Benedictow i Samfunnsøkonomisk analyse.

Klikk deg inn på fylkene for å lese mer i dybden om hvert enkelt boligmarked. Du kan også beregne hvordan prisen på din bolig vil utvikle seg, hvis prognosene slår til.

Siden forrige rapport i oktober i fjor har han foretatt en oppjustering av anslagene for boligprisutviklingen.

Boligprisene i Norge nådde toppen i april i fjor og falt seks prosent frem til årsskiftet, ifølge Eiendom Norges landsomfattende bruktboligstatistikk. Siden nyttår har prisene steget 3,1 prosent, og ligger nå 3,2 prosent under toppnivået fra i fjor vår, ifølge Eiendom Norges februarrapport.

De nye prognosene fra Samfunnsøkonomisk analyse anslår at de gjennomsnittlige boligprisene på landsplan vil stige 0,2 prosent i år målt mot 2017, og gradvis vil stige mer de følgende tre årene, slik at gjennomsnittsprisene for 2021 vil være 8,5 prosent høyere enn i 2017.

– Nedkjølingen av boligmarkedet bidrar til at vi venter et klart fall i boliginvesteringene særlig i 2019 og 2020, som bidrar til å dempe veksten i norsk økonomi og til at boligprisveksten etter hvert vil ta seg opp, sier Benedictow.

Når boligbyggingen faller, bidrar det til at utbudet av boliger på markedet krymper.

Likte du saken?
Vi vil gjerne ha din tilbakemelding, send inn her.

Østfold
Akershus
Oslo
Hedmark
Oppland
Buskerud
Vestfold
Telemark
Aust-Agder
Vest-Agder
Rogaland
Hordaland
Sogn og Fjordane
Møre og Romsdal
Nordland
Troms
Finnmark
Trøndelag

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .