Kontor for ethvert budsjett

Ergonomi er det viktigste å investere i når et kontor skal planlegges, mener Geir Laget. Alle foto: Alexander Benjaminsen

Å innrede et kontor er ikke bare en investering i møbler, men i de ansattes helse, trivsel og effektivitet. Men hva koster det egentlig, og hva er gevinsten av å legge på litt ekstra?

ANNONSØRINNHOLD PRODUSERT AV DNX

Om bedriften din skal inn i helt nye lokaler, pusse opp, omorganisere eller utvide staben er det antakelig mange ønsker for hvordan det nye kontoret skal se ut. Det skal være fint og funksjonelt, møte individuelle behov og helst både inspirere til kreativitet og legge til rette for konsentrasjon.

Geir Laget har lang erfaring som prosjektselger hos AJ Produkter. Han har hjulpet bedrifter med å innrede i mange ulike typer kontorlokaler, helt fra planleggingsstadiet til det ferdige kontoret står klart.

Geir og kollegaene begynner alltid med å gjøre en behovsanalyse sammen med kunden for å kartlegge ønsker og visjoner for lokalene. Da tar de ofte utgangspunkt i dagens situasjon, og stiller spørsmålene: hva fungerer og hva kunne vært bedre?

– Det første vi må gjøre er å finne ut hvor skoen trykker. Skal skrivebordene være så store som mulig, eller skal de se så bra ut som mulig? Hva er viktigst? Som regel vet vi svaret – det er budsjettet det kommer an på, forteller han.

Sett sammen din kontorplass
Tilpass kontoret etter behov, ønsker og budsjett
Velg din kontorplass:
BraBedreGodt utstyrt
Forbedre kontorplassen:
Godt arbeidslysMer oppbevaringsplassBedre ergonomiBedre støyreduksjon
9.695,-
TOTALT eks.mva.
ProduktKategoriPris
Skrivebord FLEXUS, hev/senkSkrivebord4.295
Kontorstol STANLEYKontorstol2.845
Skuffeseksjon FLEXUSOppbevaring1.795
KabelkurvOppbevaring295
Stolunderlag, hardt underlagOppbevaring465
Totalt9.695
Alle priser er eks. mva.

Investering

Når budsjettet er klart, kan den videre kartleggingen begynne. For et kontor er ikke bare et kontor. Arbeidsoppgavene og tilgjengelig areal er avgjørende for hvordan kontoret bør planlegges.

– Er det noen som snakker mye i telefonen? Er konsentrasjonsarbeid dominerende? Skal det være cellekontor, åpent landskap, free seating eller en blanding? Alt dette har noe å si for plassering og hva man trenger av for eksempel lyddemping og annet ekstrautstyr.

– Er det noen råd som gjelder for alle?

– Jeg mener alle bør ha hev/senk-understell på pultene. Det er en investering for fremtiden. Da slipper man å kjøpe nytt utstyr hvis noen slutter. I tillegg er det en investering i helse. Alle bør stå litt i løpet av hverdagen.

Computer monitor, Gesture, Gadget

Ved hjelp av 3D-tegninger får kunden et godt bilde av hvordan det ferdige lokalet vil se ut.

Et godt kontor

Når budsjettet er klart, lager Geir 3D-tegninger med så eksakte mål som mulig av lokalene kunden skal innrede.

– Med 3D-tegningene kan vi mye enklere vise møbleringsforslag og kunden får se hvordan lokalene vil se ut. Det er til stor hjelp for både de og oss, da vi også ser eventuelle behov for endringer og tilpasninger på møblene.

Interior design, Table, Plant, Furniture, Chair, Window, Houseplant, Building, Flooring, Floor

3D-visualisering gjør det mulig å se hvor mye plass innredningen tar. Dermed blir det blant annet enklere å utnytte plassen i rommet maksimalt.

Herfra begynner prosessen med å innrede lokalet med stoler og bord og annet møblement og utstyr. 3D-visualiseringen foregår også gjerne direkte via videosamtale slik at kunde og prosjektselger kan se løsninger sammen i sanntid.

– Hva er det minste man må ut med for en kontorplass?

– Hvis man kan bruke rundt kr. 9 000,- per hode skal vi kunne levere et godt kontor. Det er minimum. Da får du et hev- og senkbart skrivebord som er 160 cm langt og 80 cm dypt, en helt grei kontorstol og ett oppbevaringsmøbel.

– Er et kontor til kr. 9 000,- godt nok?

– Jeg vil si det er et noe begrenset kontor. Med færre justeringsmuligheter på eksempelvis stolen, risikerer du å måtte kjøpe ny dersom en ny ansatt kommer inn.

– Hvor mye må man opp i pris for å oppnå det du mener er god nok standard?

– Hvis du bruker kr. 14 000,- mener jeg du kommer i mål med noe som er godt nok. Da får du også en kontorplass som tar mer hensyn til ergonomi, som jeg mener er det viktigste. Det er helsefaktoren man setter en strek over hvis man velger for billige løsninger.

Høy kvalitet i lekre farger hos ResQ i Bergen
LES MER
Et hovedkontor med eksklusive detaljer
LES MER
Detaljene som utgjør helheten hos Beslag Design
LES MER
Skreddersydd og stilrent hos Schenker AS avd. Gardermoen
LES MER

Se noen av AJ Produkters leveranser

Et proft kontor

– Hvor høyt opp i pris kan man gå?

– Per kontorplass kan du klare å komme opp i kr. 30 000,- og sikkert mer enn det også.

– Hva betaler man for da?

�� Da får man gjerne et skrivebord med stor bordplate og med hev/senk-understell, som minner deg på å reise deg opp i løpet av dagen, en slitesterk og ergonomisk stol med særdeles god sittekomfort, ekstra oppbevaringsplass, godt arbeidslys og støydemping. I tillegg får man med en såkalt aktiv stol som supplement til den ordinære kontorstolen.

– Hvor viktig er estetikk?

– Min erfaring er at det er viktigere og viktigere. Folk vil ha det pent rundt seg, de vil at arbeidsplassen skal ha friske farger og gjennomtenkte materialvalg. Arbeidstakere ønsker ikke lenger å jobbe på arbeidsplasser hvor det ikke er lagt vekt på stil og uttrykk, det viser alle undersøkelser. Folk vil ha det bra på jobben, og da må det se bra ut også.

– Hva får man igjen for å investere ekstra?

– I tillegg til helsefaktoren, vil en ansatt som får et godt kontor av arbeidsgiver være mer tilfreds på jobben. Og dersom man trives på arbeidsplassen blir man gjerne lenger i bedriften, utfører et bedre stykke arbeid og bidrar dermed også til bedre resultater for selskapet.

AJ Produkter

  • AJ er et fullserviceselskap som designer, selger og produserer innredning til kontor, i tillegg til møbler og produkter til lager, industri, skole og barnehage
  • Er representert i 19 europeiske land med 26 selskaper, og har over 800 ansatte
  • I Norge har selskapet hovedkontor og showroom på Kløfta med 30 ansatte
  • Ble etablert i 1975 av 19 år gamle Anders Johansson. Hans initialer har vært selskapets navn siden da
  • AJ Produkter satser sterkt på egen produksjon, og på lokale og europeiske leverandører - både små og store

Likte du denne saken?