Digitalisering innen bank og finans

Få med deg diskusjoner, innsikt, analyser og oppdateringer om

Møt blant andre Nina K. Hareide-Larsen (Facebook), Jamie Woodruff (etisk hacker), Kristin Skogen Lund (Schibsted), Berit Svendsen (Vipps), Kari Mette Almskog (Bisnode), Camilla Tepfers (Infuture), Christoffer Hernæs (fintech-ekspert), Anita Hoemsnes (DN), Lars Haugstad (Weorder), Lars Erik Fjørtoft (PwC), Rasmus Figenschou (DNB), Stefan Astroza (Itera), Terje Erikstad (DN), Ronny Reppe (Noria), Even Westerveld (Vipps), Idar Kreutzer (Finans Norge) og mange flere

Få tilgang til alt innholdet

Kjøp tilgang for 149,- kroner og få tilgang til alt innholdet fra konferansen

Eksklusiv tilgang til trendrapporten «Fra hype til handling» fra Itera og DNX.  I rapporten tar vi for oss sentrale drivere som vi mener vil prege norsk finansbransje dette tiåret.

Se hele programmet for konferansen her

PROGRAM DAG 1 - DN FINTECH


BIGtech vs NOKtech

De globale teknologigigantene rykker nærmere, samtidig som aktørene her hjemme fortsetter å utvikle enda bedre produkter og tjenester i et forsøk på å fortsatt holde sine multinasjonale konkurrenter på armlengdes avstand. Når brister demningen?

#1 Velkommen til DN Fintech – dag 1 

Ved DN-redaktør Ingeborg Volan og DN-direktør Julie Lundgren

#2 Fintech-meldingen

Bank er en multinasjonal bransje og de store aktørene kommer nærmere. Likevel er det fundamentale forskjeller i de ulike bankmarkedene i verden. Hva betyr det for konkurransen og utviklingen for fintech i Norge fremover?  Møt partner Camilla Tepfers i Infuture, DNs finansredaktør Terje Erikstad og DNs Asia-korrespondent Morten Iversen.

#3 Fremtiden med Facebook

Hvordan er de globale utsiktene sett gjennom brillene til en av verdens største og mektigste teknologiaktører?
Nina K. Hareide-Larsen, Industry Lead, Facebook Norway

#4 Personvern som konkurransefordel?

Er GDPR konkurransevridende til fordel for de globale teknologikjempene? Samtale med Lars Erik Fjørtoft, leder IT Risk i PwC, Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted og Paul Chaffey, statssekretær for distrikts- og digitaliseringsministeren

#5 Hvordan gjør fintech verden grønnere?

Bank- og finansnæringen spiller en viktig rolle i omstillingen til et mer bærekraftig samfunn. Ved riktig bruk av teknologi kan det også bli svært god butikk og et konkurransefortrinn. Møt fintech-startupene som lykkes: Klimadataekspert Molly Bazilchuk fra Ducky og CEO Nina Skui Lohk fra Oslo Philanthropic Exchange.

PROGRAM DAG 2 - DN FINTECH


Bank, betaling og forsikring

Norske banker er helt i verdenstoppen når det gjelder digitale tjenester. Men utfordringene står i kø og bankene fortsetter å bli angrepet fra alle kanter. Hvilke kamper må de satse på å vinne – og hvilke skal de bare gi opp?

#1 Velkommen til DN Fintech – dag 2

Ved DN-redaktør Ingeborg Volan og DN-direktør Julie Lundgren

#2 Tech-hjelp i privatøkonomien

Kan kunstig intelligens styre privatøkonomien min? Hvorfor hjelper ikke bankene meg? Anita Hoemsnes,  kommentator i DN, i samtale med DN-redaktør Ingeborg Volan  

#3 Kampen om den digitale lommeboken: Hvorfor er ikke bankene i førersetet? 

Møt blant annet fintech-ekspert Christoffer Hernæs, Stefan Astroza, Head of Smart Banking i Itera og analysjesjef i Cicero Consulting og Berit Svendsen, utenlandssjef i Vipps.  Moderator: Rasmus Figenschou, konserndirektør for betalinger og innovasjon i DNB.

#4 Skapte internasjonal game changer innen krigsforsikring

Hør historien om hvordan Den Norske Krigsforsikring for Skib digitaliserte prosessene som forsikrer skip mot blant annet piratvirksomhet, terror og sabotasje. Ronny Reppe, CEO i Noria Software

PROGRAM DAG 3 - DN FINTECH


Datakriminalitet, teknologi og innovasjon

Koronakrise, datakriminalitet og de store gigantenes inntog representerer for tiden kanskje de største truslene for mange norske virksomheter. Men driver de også frem nye muligheter?

#1 Velkommen til DNs Digitale Fintech – dag 3

Ved DN-redaktør Ingeborg Volan og DN-direktør Julie Lundgren

#2 Hvor sårbare er vi mot data-angrep?

Etisk hacker Jamie Woodruff har reist verden rundt for å avsløre sårbarheter i kritisk infrastruktur. Nå er turen kommet til Norge. Woodruff avslører hvor sårbare vi er mot angrep. Panelsamtale med sikkerhetseksperter. Møt Roar Thon, fagdirektør sikkerhetskultur, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), og Halvor Molland, informasjonsdirektør i Norsk Hydro. Moderator: Torgeir Waterhouse, partner I Otte

#3 Er Norge et drømmeland for hvitvasking av penger? 

Kraftfull innsats mot hvitvasking og terrorfinansiering er avgjørende for tilliten til norsk økonomi og det norske finanssystemet. Men er vi godt nok rustet?  Med Roar Østby, hvitvaskingsekspert i Kvamme Associates, Rikke Øksnes, compliance-konsulent i Quesnay og Sven Arild Damslora, førstestatsadvokat og avdelingsleder i Enhet for finansiell etterretning (EFE) i Økokrim. Moderator: Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

#4 Næringslivet og hvitvasking

Det er utfordringer knyttet til tilgangen til informasjon som muliggjør effektiv bekjempelse av hvitvasking. Samtidig er definisjonen for hva som faktisk er en politisk eksponert person (PEP) tvetydig og lite konkret.Dette gjør det vanskelig å etterleve loven om hvitvasking for bedrifter som er underlagt denne. Kari Mette Almskog, analysesjef, Bisnode.

#5 Korona - den store digitaliseringstesten

Pandemien og perioder med nedstengning av store deler av samfunnet har satt mange virksomheter på prøve. Korona avslørte raskt selskapene som har sovet i timen og selskapene som er rustet for store digitale omveltninger. Samtidig har pandemien gitt rom for hurtigdigitalisering av helt nye områder i samfunnet. Møt Even Westerveld, leder for mennesker og merkevare i Vipps og Lars Haugstad, CFO & COO i Weorder, i samtale med DN-redaktør Ingeborg Volan.  

Partnere:

Brand, Font, Logo, Text
Font, Logo, Text
Brand, Line, Trademark, Logo, Font, Text
Clip art, Logo, Line, Text, Font
Stefan Astroza – leder for Smart Banking, Itera
Kristin Skogen Lund – konsernsjef, Schibsted
Nina K. Hareide-Larsen – Industry Lead, Facebook Norway
Berit Svendsen – utenlandssjef, Vipps
Christoffer Hernæs – fintech-ekspert
Molly Bazilchuk – klimadataekspert, Ducky
Jamie Woodruff – etisk hacker
Nina Skui Lohk – CEO, Oslo Philanthropic Exchange
Rikke Øksnes – compliance-konsulent, Quesnay
Lars Erik Fjørtoft – leder IT Risk, PwC
Terje Erikstad – finansredaktør, Dagens Næringsliv
Lars Haugstad – CFO & COO, Weorder
Paul Chaffey – statssekretær for distrikts- og digitaliseringsministeren
Idar Kreutzer – administrerende direktør, Finans Norge
Roar Thon – fagdirektør sikkerhetskultur, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)
Rasmus Figenschou – konserndirektør for betalinger og innovasjon, DNB
Ronny Reppe – CEO, Noria Software
Julie Lundgren – direktør for strategi og produktutvikling, Dagens Næringsliv
Ingeborg Volan – redaktør for publisering og visuell journalistikk, Dagens Næringsliv
Kari Mette Almskog – analysesjef, Bisnode
Electric blue, Azure, Line, Font, Text
Line, Brand, Orange, Yellow, Logo, Font, Text
Line, Font, Text
Font, Text
Logo, Font, Text
Logo, Font, Text
Text, Font
Banner, Logo, Azure, Font, Text, Blue

Delsponsorer:

Billett- og kontaktinformasjon

Viktig informasjon om kjøpte billetter til DN Fintech 2020

På grunn av koronasituasjonen er DN Fintech gjort om til en digital konferanse. Den planlagte fysiske møteplassen er flyttet til 16. november 2021 på Radisson Blue Skandinavia Hotel i Oslo.  Kjøpte billetter er overført automatisk, med mindre du som deltager har kontaktet oss på billett@dn.no.

Kontaktinformasjon

Programansvarlig: Janne Grytemark janne.grytemark@dn.no
Praktiske spørsmål: dnlive@dn.no