Ta kontroll over omgivelsene

Med Bose QuietComfort Earbuds II kan du selv velge om du vil stenge omgivelsene ute med aktiv støykansellering eller ikke. Foto: Bose

Er du mye på reise, bor nært støyende omgivelser eller ønsker å lukke deg inn i en boble på jobb? Med de splitter nye trådløse støydempende øreproppene fra Bose får du kontroll.

Støy er blitt et folkehelseproblem. Ifølge Folkehelseinstituttet er i overkant av to millioner nordmenn utsatt for støy over anbefalt nivå der de bor – og verstingen er trafikk.

Befolkningen som er bosatt i urbane miljøer er ekstra utsatt.

Nå har Bose lansert nye trådløse støydempende ørepropper, QuietComfort Earbuds II, som kan hjelpe med å dempe støyende omgivelser – med aktiv støydemping. Enten om du ønsker å havne i din egen boble på jobb, lukke omverdenen ute på transportmidler eller i andre miljøer.

De erstatter første generasjons trådløse ørepropper fra Bose – og forskjellen er tydelig: De er mindre, har fått et splitter nytt design og et etui som er 30 prosent mindre sammenlignet med den første generasjonen.

– Nå er etuiet blitt lommevennlig. Det har blitt enklere for folk å ta det med seg. I tillegg har selve proppen fått et annet design – og har en mye tettere profil på hodet enn tidligere, sier Jason Brisbois, produktsjef i Bose.

De nye trådløse støydempende øreproppene fra Bose har et design som gjør at de følger hodeformen bedre. Foto: Bose

Skreddersydd for øret ditt

De nye støydempende øreproppene har beholdt den ovale formen – delvis for å følge formen på øret, men det gir også rom til en kontrollflate på øreproppene.

Nytt er at det blir lettere å tilpasse de ørene dine: In-ear-elementene kommer i tre ulike størrelser, og det medfølger stabilitetsbånd i tre ulike størrelser som skal hjelpe deg med å tilpasse de til ørene dine.

– Det gjør øreproppene mer komfortable for lang tids bruk. De er lettere å plassere i øret, og de faller ikke ut av seg selv. Du er fysisk nødt til å ta de ut.

Når du har valgt in-ear-elementene og stabilitetsbåndene som passer best til dine ører, og skrur på øreproppene, spilles det av en liten lyd.

– Denne lille lyden analyserer øregangen din og kalibrerer lyden etter ørekanalen din.

Bose QuietComfort Earbuds II

+ Seks timer batteritid + tre fulladinger med fulladet etui

+ Bluetooth-tilkobling

+ Sprutsikker mot regn og svette

+ Aktiv støykansellering som lar deg velge om du vil stenge omgivelsene ute eller ikke.

Cameras & optics, Flash photography, Camera accessory, Hand, Photographer, Gesture, Finger, Wood

De nye trådløse støydempende øreproppene har et 30 prosent mindre etui enn første generasjon ørepropper. Foto: Bose  

Personaliseringen

For kanskje er det denne individuelle tilpasningen, kombinert med aktiv støydemping og en lydkvalitet fra Bose, som skiller de nye øreproppene fra konkurrentene.

– I personaliseringen av de nye støydempende øreproppene har vi i hovedsak sett på innsiden av ørene. I Bose har vi laget støydempende hodetelefoner i 30 år allerede. Først til mennesker som har brukt mye tid i fly, og etter hvert gjort de mer tilgjengelige for allmennheten, sier John Rule, Engineering Leader, Systems & Controls i Bose.

Rule og teamet hans har jobbet lenge med å optimalisere øreproppene. De har gjennomført grundige målinger av ulike typer ørekanaler for å forsøke å tilpasse de støydempende øreproppene slik at de skal passe flest mulig.

Men det er ikke alle som er like glad i få tettet ørene, ifølge produktsjef Brisbois.

– Det er grunnen til at vi har laget små hull i øreproppene hvor målet er at følelsen av at ørene er plugget igjen forsvinner. Det gjør at du hører så mye som mulig når du ikke har skrudd på støykanselleringen, sier produktsjefen.

Flash photography, Black hair, Forehead, Smile, Beard, Happy, Eyewear, Cool

Iblant kan det være fint å stenge støyen ute med aktiv støykansellering. Enten om du er på reise eller ønsker å lukke deg inne i en boble i kontorlandskapet. Foto: Bose

Kontroller med proppen

I utviklingen av de nye proppene tok utviklingsteamet høyde for at det ikke alltid er like enkelt å få tak i telefonen for å besvare samtaler, bytte sang eller skru av støykanselleringen. Det er noe av grunnen til at du kan kontrollere det meste av lyden med berøring av selve proppene.

– Det kan være nyttig når du ikke har telefonen tilgjengelig for å kontrollere musikken, besvare en telefonsamtale eller lignende. For å pause støykanselleringen midlertidig, kan du bare legge en finger på den ene proppen og holde fingeren der. Da slipper øreproppen gjennom lyder fra omgivelsene helt til du slipper proppen.

Det kan være praktisk å slippe omverdenen inn om du skal ta imot en kort beskjed på jobb, eller betale for deg i butikken.

Iblant kan det også være fint å slippe omverdenen helt inn – kanskje mens du pendler til jobb, ønsker å få med deg noe av det som skjer rundt deg i kontorlandskapet på jobben, eller om du spaserer utendørs.

– Ved hjelp av appen kan du selve velge hvor mye av omverdenen du selv ønsker å slippe inn. Et annet element, er at du også kan justere lyden i øreproppene selv ved hjelp av manuelle innstillinger i mobilappen.

Likte du denne saken?

Dagens Næringslivs journalister har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Innholdet er produsert av Dagens Næringslivs kommersielle avdeling DNX.