KPMGs Topplederkonferanse 2018

Lede i en ny tid

Mener norske toppledere må bli flinkere til å prioritere

Den norske Berkeley-professoren i ledelse mener nordmenn har mye å lære av Silicon Valley.

ANNONSØRINNHOLD PRODUSERT AV DNX

– Utfordringen til en toppleder har forandret seg ganske mye de siste fem årene. Den store utfordringen er rundt det digitale skiftet og nødvendigheten av å få opp tempoet i det man holder på med i bedriften og i organisasjonen, sier Morten T. Hansen. 

Han er professor i ledelse ved University of California, Berkeley - skolen som har en imponerende merittliste av både ledere, selskaper og forskningsgjennombrudd. Med Berkeley-skolen i bunn har selskaper som Apple, Tesla og eBay oppstått.

Ledelsesprofessor Hansen sitter dermed tett på metodikkene på ett av verdens prestisjeuniversiteter. Nylig ga han ut boken «Suveren på jobb – hvordan gjøre mindre, jobbe bedre og få gjort mer?».

Han mener toppledere i dag må ha evnen til å prioritere beinhardt og ikke favne om for mange områder samtidig. 

– Her gjør mange norske toppledere feil. De starter gjerne for mange prosjekter og initiativer, noe som resulterer i at de blir halvgode på mange ting.

Morten T. Hansen vil presentere funnene fra studien sin og komme med tips til norske toppledere under KPMGs Topplederkonferanse den 28. november i Oslo. Men før det, har han likevel et godt tips:

– Du må evne å prioritere for å bli skikkelig god på noen få ting. For det er det konkurrentene fra Silicon Valley gjør, sier Hansen.