Den nye luksusen

Når eksklusivitet blir usynlig for utenforstående

Luksushimmelen gjennomgår en stille revolusjon. Fra båter som avslører sin overlegenhet kun på nært hold og dufter som forteller historier, til restauranter som tiltrekker seg verdensstjerner og luksusbiler som Range Rover med deres ikoniske silhuetter og elegante detaljer.

Les om mer om dette luksusfenomenet, kuratert av Range Rover.

Med sin nyskapende innovasjon driver Range Rovers kjøretøyer standarden for luksus og ytelse fremover.

Diskret luksus-revolusjon: Fra logomania til eksklusivitet for de innvidde.

Dagens trendbilde reflekterer 90-tallets motstand mot overdådige logoer og overforbruk. Luksusen vi ser i dag er diskret og kun gjenkjent av en liten, eksklusiv elite. De som vet, vet.

Denne tilnærmingen til luksus er også tydelig i ulike bransjer, hvor subtil eleganse og raffinert smak blir verdsatt. Det handler om å utstråle en sofistikert livsstil uten behov for prangende signaler. Det er en kunst å balansere, og flere merker har omfavnet dette konseptet.

I bilverdenen har noen produsenter forstått betydningen av å skape kjøretøy som utstråler tidløs design. Det handler ikke bare om å vise frem merkets logo eller overfladisk prang, men heller om å skape en helhetlig opplevelse av kvalitet, håndverk og innovasjon. For Range Rover ligger både håndverk og presisjon bak hvert eneste kjøretøy, og det er nyskapende teknologi som driver dem fremover.

Det er ikke lenger slik at luksus må være synlig for alle. Det er noe som kun avsløres av dem som virkelig forstår og verdsetter den.  

Noen av de fremste representantene for den stille luksusrevolusjonen finner vi her til lands:

Dolvik Båtbyggeri:

Håndverksmestere med elegant vri

Å bygge de aller fineste båtene i norsk farvann er ingen billig affære. Men Dolvik Båtbyggeri skiller seg ut som den noe mindre jålete søsteren til Riva. Båtene er solide og utstråler håndverkskvalitet av høy klasse. Båtentusiaster med et øye for luksuriøse detaljer vil ha vanskelig for å finne feil. Båtbyggeriet har funnet sin nisje og har etablert seg som en av de mest anerkjente produsentene av luksusbåter i landet.

Automotive design, Water, Sky, Wood, Lake, Asphalt

Med detaljer og enestående håndverk, er hver Dolvik-båt en perfekt blanding av form og funksjon, designet for å imponere og gi en uforglemmelig opplevelse. Foto: Range Rover

Den dedikerte og talentfulle gjengen hos Dolvik er stolte av det de leverer. Hver båt er et mesterverk, skapt med omhu og presisjon. Hvert skrog, hver detalj og hver finish er nøye utført for å oppnå perfeksjon. Resultatet er båter som utstråler en tidløs eleganse og kvalitet.

Båtene er ikke bare vakre å se på, de er også utrolig sjødyktige. De tåler de tøffeste forholdene og håndterer bølger med en selvsikkerhet som imponerer, og uten tvil bedre enn det konkurrentene på Comosjøen gjør. Dette gjør dem ideelle for de som ønsker å utforske norske farvann og oppleve den ultimate båtopplevelsen.

Marte Frisnes:

Trend-alkymisten

Marte Frisnes er smykkedesigner med internasjonal anerkjennelse. Hun har satt sitt preg på moteverdenen med sine unike og håndlagde smykker. Selv om hun opprinnelig er fra Norge, har hun funnet sitt hjem i pulserende London.

Frisnes’ smykkestil er alt annet enn konvensjonell. Den kan beskrives som eklektisk, og den bærer preg av utforskning av ulike kulturer, og hennes eventyrlystne reiser rundt om i verden. Resultatet? Smykker som er kunstneriske mesterverk, som fanger oppmerksomheten til kjendiser og moteentusiaster over hele kloden.

One-piece garment, Flash photography, Day dress, Smile, Hairstyle, Shoulder, Neck, Sleeve, Gesture, Style

Stilikon: Marte Frisnes er kjent for sine tidløse og elegante smykker. Foto: Privat

Smykkene har prydet sider i prestisjetunge mote- og livsstilsmagasiner som Vogue, Elle og Harper’s Bazaar. De har også blitt båret av ikoniske stjerner som Alexa Chung, Poppy Delevingne og Sienna Miller.

Duftens forfører: Henia Gamborg Kjørsvik og Kalit:

Mesteren bak norsk parfymekunst

Henia Gamborg Kjørsvik er parfymeekspert og den kreative kraften bak det anerkjente parfymemerket Kalit. Med en lidenskap for duft har hun opparbeidet seg kunnskap og ekspertise innen dette feltet.

Som daglig leder i den eksklusive nisjebutikken Heaven Scent i Oslo, deler Henia sin innsikt og lidenskap for duft med en kresen kundekrets. Med et ønske om å skape uforglemmelige opplevelser gjennom duft, tok hun steget videre og lanserte sitt eget parfymemerke, Kalit i 2022.

Kreativt talent: Parfymør Henia Gamborg Kjørsvik er en ny stjerne på dufthimmelen. Foto: Range Rover

Hun har benyttet sin kunnskap om duftens verden til å skape parfymer som tar deg med på en reise gjennom sansene. Hver enkelt parfyme er nøye sammensatt og inspirert av en mangfoldig palett av duftnoter og essenser.

Gamborg Kjørsvik er en sentral aktør innen parfymebransjen og har oppnådd en posisjon som en av de mest respekterte parfymeekspertene i bransjen.

Christoffer Haatuft:

Stjernepunkeren som setter Bergen på det kulinariske kartet

Christopher Haatuft er en kulinarisk mester som har erobret smaksløkene til matelskere verden over. Som anerkjent kokk og restauranteier, har han gjort seg bemerket for sin lidenskap for matlaging og enestående gastronomisk kreativitet. Det er ingen overraskelse at hans restaurant, Lysverket, har blitt en juvel i Bergens kulinariske landskap.

Grillet kamskjell med mesterlig touch: Christopher Haatuft forvandler kamskjell til en kulinarisk nytelse. Foto: Range Rover

Haatuft kan skilte med en imponerende karriere som strekker seg over flere Michelin-stjerne-restauranter rundt om i verden. Han har reist verden rundt, utforsket kulinariske skatter og tilegnet seg kunnskap og inspirasjon som har formet hans kulinariske identitet. Med hver tallerken han serverer, formidler han en unik historie og tar gjestene med på en smaksreise uten sidestykke.

Med sans for smak og forståelse av råvarer, skaper Haatuft en opplevelse som pirrer ganen og begeistrer sansene. Foto: Range Rover

Haatufts matkunst er intet mindre enn en feiring av lokale råvarer og en utforskning av nye smaksdimensjoner.

The New York Times og stjernekokk Gordon Ramsay har hyllet hans talent og kvalitet.

Oyster Dundee i Bergen:

Eventyrer og restauranteier på Cornelius Sjømatrestaurant

Cornelius Sjømatrestaurant byr på mat i verdensklasse. Bare spør Bruce Springsteen og John Travolta. Alf Roald Sætre, også kjent som «Oyster Dundee», en referanse til den australske filmhelten Crocodile Dundee fra 1980-tallet, er alt annet enn en pensjonist til tross for sine 71 år. Han er dykker, restauranteier, kaptein, gründer, oppfinner, cowboy og en ekte livsnyter.

Skal det være en østers? Østersmesteren Sætre er en anerkjent fagmann som kombinerer fagkunnskap og lidenskap. Foto: Range Rover

De siste årene har han viet tiden sin til å bygge opp den populære sjømatrestauranten ved innseilingen til Bergen. Den driftige 71-åringen dykker selv etter mye av sjømaten som serveres. Det var Alfs bestefar, Cornelius, derav navnet på restauranten, som startet med østersdyrking i regionen.

Ifølge Sætre er de lokale råvarene svært populære, og han var mildt sagt i forkant da han startet for 20 år siden. Cornelius har fått anerkjennelse ikke bare i Norge, men også internasjonalt, og restauranten fikk mye oppmerksomhet takket være skrekk-komedien «The Menu» (2022), hvor den velkjente skuespilleren Ralph Fiennes spiller hovedrollen.

Automotive parking light, Tire, Wheel, Car, Vehicle, Sky

Range Rover, med sitt diskrete uttrykk og enestående kvalitet, har formet den moderne opplevelsen av luksus. Deres kjøretøy utstråler ikke bare en sofistikert livsstil, men representerer også håndverk, presisjon og innovasjon. De minner oss om at ekte luksus ikke er for massene å se, men for de få som kan verdsette den.

Likte du denne saken?

Dagens Næringslivs journalister har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette innholdet. Innholdet er produsert av Dagens Næringslivs kommersielle avdeling DNX.