Font

Lønnsom grønn omstilling

Konkurransereglene er i ferd med å endre seg, og grønn omstilling er ikke lenger et valg – det er en nødvendighet. Om samfunnet skal lykkes med den grønne omstillingen, er vi avhengige av å skape lønnsomhet – og det raskt.

Vi har samlet fire fremoverlente næringslivsledere for å diskutere hvordan de skaper nye forretningsmodeller i omstillingen, og hvordan de har gått frem for å nå sine mål. I tillegg vil vi se på hvordan de har brukt kraften i det digitale for å lykkes.

Du vil også møte Trine Skei Grande, som er en av Norges ledende klimarådgivere. Hun vil gi deg sine beste råd for en grønn fremtid – basert på de politiske rammebetingelsene.

Deltagere

Smile, Sleeve, Gesture, Collar

Sonja Horn

Administrerende direktør i Entra

Sonja Horn er administrerende direktør i Entra, et selskap som har som ambisjon å lede an i utviklingen av miljøledende og fremtidsrettede kontormiljøer som skaper merverdi for kunder, og begeistring for brukere og byen. Hun har hatt ulike roller i Entras ledelse siden 2013, før hun i 2019 ble tilsatt som adm.dir. Sonja har bred erfaring innen eiendom, bank og finans fra selskaper som Danske Bank, Union Gruppen og Cirkle K. Hun er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. I 2022 ble hun kåret til Årets navn på Eiendomsdagene.

Face, Smile, Cheek, Chin, Eyebrow, Eye, Jaw, Neck, Sleeve, Coat

Solveig Hellebust

Executive Vice President, People, Process and Digitalisation i Yara

Hellebust begynte i Yara i desember 2020 i stillingen som Senior Vice President og Chief HR Officer. I nesten 11 år (2009-2019) var Hellebust konserndirektør i DNB med 9 år som konserndirektør HR, etterfulgt av rollen som konserndirektør People and Operations. Hun har også hatt ulike ledende HR-roller i Pronova BioPharma (2004-2009) og Telenor (2001-2004). Hellebust var også i tre år førsteamanuensis i økonomi ved Handelshøyskolen BI.

Hun har en Ph.D. i landbrukshandel fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (1998), M.Sc. i Agricultural Economics fra University of Illinois at Urbana-Champaign (1995) og er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI (1992).

Dress shirt, Forehead, Smile, Sleeve, Gesture, Collar, Suit

Stein Nilsen

Administrerende direktør i Widerøe AS

Stein Nilsen har vært administrerende direktør i Widerøe siden 2015. Før dette var han rådgiver i investeringsselskapet Credo Partners i Oslo. Nilsen har lang erfaring fra ulike transportselskaper i Norge og Sverige. Han har vært leder av bakketjenestene i SAS-konsernet og i en periode leder av SAS flyvirksomhet i Norge. Han har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og Administrerende Direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners. Nilsen er utdannet siviløkonom fra Nord universitet og har en Master in Law fra Universitetet i Oslo. Nilsen er i tillegg styremedlem i hovedstyret i NHO samt NHO Luftfart og styreleder i Widerøe Ground Handling AS og Widerøe Zero AS.

Sammen med resten av teamet i Widerøe har Stein Nilsen jobbet både nasjonalt og internasjonalt i mange år for å skape forutsetninger for en langsiktig bærekraftig luftfart. Gjennom dette arbeidet har Widerøe plassert seg helt i front av den teknologiske utviklingen på fossilfrie fly. Gjennom et bredt samarbeid med internasjonale partnere er ambisjonen å fly passasjerer i Norge uten Co2 utslipp i god tid før 2030.

Clothing, Hair, Cheek, Head, Chin, Eyebrow, Eye, Smile, Sleeve, Iris

Alvhild Hedstein

Konserndirektør for bærekraft og innovasjon i BAMA Gruppen AS

Hedstein var første administrerende direktør i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO), og var adm. direktør for Miljømerking Norge i over 10 år. Alvhild har også erfaring fra politikken og har vært embetskvinne i flere departementer.

Hedstein har bred styreerfaring og har alltid jobbet for å bidra til mer bærekraftige løsninger. Hun har en master i naturforvaltning ressursøkonomi fra NMBU.

Vision care, Flash photography, Dress shirt, Glasses, Cheek, Smile, Sleeve, Gesture, Happy, Eyewear

Trine Skei Grande

Partner og rådgiver politikk og samfunn, Footprint, en del av Sopra Steria

Skei Grande har lang erfaring fra norsk politikk gjennom ulike statsrådsroller, deriblant som visestatsminister, kulturminister og kunnskaps- og integreringsminister. Hun har 20 år på Stortinget bak seg og dessuten bred erfaring fra kommunestyre, fylkesting, bystyre og som Byråd i Oslo. Skei Grande var også partileder i Venstre fra 2010 til 2020.  

Hun har en bred erfaring som styreleder i en rekke bedrifter og organisasjoner. Gjennom langsiktig arbeid innen kultur, frivillighet og bærekraft har hun vært med på en rekke endringsprosesser som har endret Oslo og Norge. I dag er hun en ledende rådgiver innen grønn omstilling.

Arm, Smile, Sleeve, Gesture

Johanne Kjuus

Director Bærekraft, Strategi og omstilling - Sopra Steria

Johanne Kjuus er ansatt i Sopra Steria sitt bærekraftmiljø, Footprint, og med sin kompetanse bidrar hun til bærekraftig omstilling av virksomheter ved å gjennomføre endringsprosesser og finne nye vekstmuligheter. Kjuus har tidligere jobbet som Head of Sustainability i Orkla Foods Norge, hvor hun har vært ansvarlig for selskapets grønne omstilling. Hun har jobbet med å gjøre noen av Norges ledende merkevarer mer bærekraftige.

Hun har tidligere erfaring fra Hovedorganisasjonen Virke og forskningsinstituttet NIBIO. Kjuus har hele sin yrkeskarriere jobbet med problemstillinger knyttet til matverdikjeden og bærekraftige matsystemer.

Hun har en master i miljø- og ressursøkonomi fra Handelshøyskolen på Ås, der hun også var styremedlem i perioden 2019-2021.