Astronomical object, Liquid, Sky, Balloon

Du som toppleder får stadig nye krav til deg. Hva må du kunne for å lykkes med å stå i kontinuerlige endringsprosesser og skape fremtidens virksomhet? Det er en krevende prosess, og mye står og faller på toppledergruppens evne til å tilegne seg ny kunnskap.

I studioet til Dagens Næringsliv treffer du noen av Norges mest fremoverlente toppledere som vil dele av sin erfaring. Vi vil lære mer om hvordan de jobber for å posisjonere selskapet for fremtiden, og hvordan de gjennomfører endring i organisasjonen. Hvordan arbeider de med sine egne ledere for å lykkes? Hva slags krav stiller de til styret – og hvilke krav stiller styret tilbake?

Du møter:

  • Birger Magnus, styreleder for NRK og Oda
  • Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank1 SR-Bank
  • Are Berg, administrerende direktør i VITA
  • Jérôme Franck-Sætervoll, daglig leder i RiksTV og Strim
  • Linn Nærup Børke, Partner / Head of Strategy & Analysis i Askeladden & Co

Påmelding

Ved å melde deg på, så kan du legge inn studiosendingen i din kalender. Sendingen går også live på forsiden av DN.no.

To ekspertpaneler

I denne 45 minutter lange sesjonen ser vi på to aspekter ved moderne ledelse – i to panelsamtaler.

I den første panelsamtalen vil vi se på topplederens rolle i å skape den den strategiske retningen. Hvordan rigger du virksomheten din til for å ha livets rett også i fremtiden? I denne samtalen møter du Birger Magnus, styreleder for NRK og Oda, Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank1 SR-Bank og Are Berg, CEO Vita Group.

I den andre panelsamtalen ser vi hvordan du som toppleder må utvikle organisasjonen for å understøtte den strategiske retningen selskapet skal gå i. Du møter Jérôme Franck-Sætervoll, daglig leder i RiksTV og Strim, og Linn Nærup Børke,Partner / Head of Strategy & Analysis.

I tillegg møter du Lillian Røstad, Managing Director Business Consulting i Sopra Steria, og konferansier Ingrid Bast.

Birger Magnus

Styreleder og næringslivsnestor

Birger Magnus er en norsk næringslivsnestor. Han er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra INSEAD. Han var inntil 2010 EVP og Deputy CEO i Schibsted ASA. Før han startet i Schibsted i 1996 var han Partner i McKinsey & Co Inc, og ledet blant annet norgeskontoret og Nordic TMT Practice.

Magnus er styreleder i NRK AS, Xeneta, Working Group Two og Oda (tidl. Kolonial.no). Magnus er også styreleder i Norsk klimastiftelse, INSEAD Norwegian Council, Aktiv mot Kreft og Holmenkollen Ski Festival. Han sitter som styremedlem i Harvard Business School Publishing og Stiftelsen Kristian Gerhard Jebsen.

Magnus har tidligere vært styreleder i Storebrand ASA, Hafslund ASA, Statoil F&R, Aftenposten, VG, SvD, Aftonbladet, 20 min, Media Norge og er tidligere styremedlem i SAS og Aschehoug as.

Benedicte Schilbred Fasmer

Konsernsjef SpareBank1 SR-Bank

Benedicte Schilbred Fasmer har vært konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank fra januar 2021. Hun har over 25 års erfaring fra finanssektoren, industri og shipping. Tidligere erfaring omfatter å være leder for bedriftsmarkedet i DNB, leder for bedriftsmarkedet i Fremtind Forsikring, leder for næringsliv i et privat kapitalforvaltningsselskap, konsernsjef for kapitalmarkedsdivisjonen i Sparebanken Vest, finansdirektør i Rieber & Søn, bedriftsmarkedet i Citibank og flere år innen investeringsbankvirksomhet og shipping. Hun har en MSc i økonomi og administrasjon fra Norges Handelshøyskole.  Hun har også mer enn 15 års styreerfaring som eksternt styremedlem i børsnoterte og unoterte selskaper innen flere bransjer, samt statlig eide virksomheter.

Are Berg

Administrerende direktør i VITA

Are Berg har vært administrerende direktør for VITA Group AS siden september 2020. Før det har han hatt ulike ledende stillinger i VITA, blant annet kjededirektør i VITA Exclusive. Før han begynte i VITA i 2013 jobbet han i et søkemotormarkedsførings- og webutviklingsselskap med utvikling av webstrategi og løsninger for kunder som Sector Alarm, 1881.no, Elixia og Kongsberg Gruppen. Tidligere gjorde han karriere i Midelfart AS (Midsona AB), en av de største distributørene av kosmetikk og helseprodukter i Norge. Are har en mastergrad i markedsføringsledelse fra Handelshøyskolen BI.

Jérôme Franck-Sætervoll

Daglig leder i RiksTV og Strim

Jérôme Franck-Sætervoll har jobbet i RiksTV de siste 15 årene, hvorav de siste 12 årene i konsernledelsen. I 2017 tok han over rollen som daglig leder. Jérôme er utdannet siviløkonom fra ESSEC i Frankrike, og har blant annet konsulenterfaring fra Accenture.

De siste årene har han utviklet RiksTV fra en tradisjonell TV-distributør på det digitale bakkenettet, til en å bli en fremtidsrettet TV- og strømmeleverandør distribuert via bakkenett, internett og fiber. I tillegg til å lansere Norges første strømmetjeneste som samler TV-kanaler og kjente strømmeleverandører på ett sted.

RiksTV er trukket frem som en av Norges rollemodeller innen smidig metodikk, hvor Franck-Sætervoll har god erfaring med smidig transformasjon og ledelse.

Linn Nærup Børke

Partner / Head of Strategy & Analysis i Askeladden & Co

Linn Nærup Børke er utdannet siviløkonom ved Copenhagen Business School og Stockholm School of Economics, og har erfaring fra J.P. Morgan i London og Nordic Capital i Skandinavia. I 2018 hoppet hun av karrieren i finans til fordel for Askeladden & Co, hvor hun i dag er Partner og Head of Strategy & Analytics.

I Askeladden & Co har hun vært med på å etablere 20+ selskaper innenfor et bredt spekter av bransjer, primært innenfor tjenester, underholdning og servering.

Lillian Røstad

Managing Director Business Consulting i Sopra Steria

Lillian Røstad er leder for forretningsrådgivning i Sopra Steria. Hun har over ti års ledererfaring fra offentlig og privat sektor. Hennes faglige bakgrunn er innen sikkerhet, risiko og styring. Rødstad er utdannet teknolog med en mastergrad og PhD fra NTNU, og har 20 års erfaring med undervisning som førsteamanuensis II ved NTNU og UiO.

Røstad var medlem av det regjeringsoppnevnte Holte-utvalget (IKT-sikkerhetsutvalget). I tre år på rad var hun på Oda og Abelia sin liste over Norges 50 fremste kvinner innen teknologi, før hun i 2020 ble tildelt den høythengende årlige mangfoldsprisen «Oda Woman Award». Den tildeles en kvinnelig leder som har skilt seg ut i teknologiverdenen som en som jobber aktivt for mangfold innen teknologi og er en synlig rollemodell.

Ingrid Bast

Konferansier, Sopra Steria

Ingrid Bast har jobbet med digitaliseringsprosjekter i offentlig og privat sektor siden 2013. Hennes hovedområder er endringsledelse, strategisk kompetanseutvikling, smidig ledelse og organisasjonsutvikling. Bast brenner for verdidrevet transformasjon, med IT som verktøy og folka i fokus.