Azure, Sky
Material property, Black, Font, Line

Hvordan kan store og små bedrifter samarbeide?

Se hele lanseringen i videoen over. Hele rapporten kan du lese her.

Anita Krohn Traaseth
Startup Norway, Nikolai Astrup Kommunal- og moderniseringsminister, Kaare Helle Venture Director i DNV GL, Trine Falnes CEO i Spond, Dennis Gan forsker ved Universitetet i Oslo, Bram Timmermans forsker ved NHH, Tormod Benonisen Sopra Steria Scale up, Tobias Studer Andersson Sopra Steria Scale up

Hvordan kan store og små bedrifter samarbeide?

Velkommen til lansering av rapporten «Mind the gap» 11. mars i DNs studio! Her vil du møte noen av Norges fremste eksperter, som vil diskutere hvorfor samarbeid mellom store virksomheter og oppstartsbedrifter kan mislykkes.

Et tverrfaglig forskerteam fra UiO, NHH og Sopra Steria Scale up har i rapporten intervjuet 122 ledere i oppstartsbedrifter og 31 innovasjonsdirektører i store norske virksomheter. Målet var å finne ut nøyaktig hvor utfordringene ligger. Resultatene er nå klare og ferdig analysert.

Les hele rapporten her.

Ekspertpanelet:

Med oss har vi et knippe eksperter fra akademia, regjeringen og norsk næringsliv. De skal snakke sammen om hvorfor og hvordan vi kan sikre mer vellykket samarbeid mellom store og små virksomheter i fremtiden.

Anita Krohn Traaseth jobber som rådgiver for EU-kommisjonen med opprettelsen av European Innovation Council (EIC), og er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge. Hun ble den første kvinnelige administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge i 2012, og startet sin arbeidskarriere som trainee i IBM Norge i 1996.

Fra 2019 har hun ledet regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren, og er styreleder i StartUp Norway, Qvisten Animation, og småaksjonær og styremedlem i flere norske vekstselskap.

I 2018 ble Anita rangert som en av topp 50 globale forretningstenkere av Thinkers50 Radar, og rangert blant topp 50 mest inspirerende kvinner i European Tech i 2015 og 2016. I 2012 mottok hun Oda-prisen for beste kvinnelige leder i IT-bransjen i Norge.

Anita er lørdagsspaltist i Aftenposten og har tidligere utgitt to bøker som omhandler liv og ledelse: «Godt nok for de svina» i 2014 på Cappelen Damm og romanen «Kamel uten filter» på Aschehoug i 2019. I april 2021 kommer en tredje bok, «Fisken på disken».

I podcasten «Godt nok for de svina», Norges første mentorpodcast, har Anita ukentlige samtaler med ledertalentet Hege Janson Skogen i Posten Norge.

Forehead, Nose, Smile, Eyebrow, Eyelash, Ear, Neck, Jaw, Earrings

Anita Krohn Traaseth
Startup Norway

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup gikk januar 2018 inn som statsråd i Erna Solbergs regjering. Først var han utviklingsminister, deretter Norges første digitaliseringsminister fra januar 2019. Ett år senere ble han utnevnt til kommunal- og moderniseringsminister.

Astrup har vært innvalgt på Stortinget fra Oslo siden 2009 og var leder i Oslo Høyre fra 2012 til 2018. Fra 2017 til 2018 var han leder i Stortingets finanskomité.

Hair, Glasses, Smile, Forehead, Face, Skin, Chin, Hairstyle, Shirt, Eyebrow

Nikolai Astrup
Kommunal- og moderniseringsminister

Kaare Helle er DNV GLs Venture Director, ansvarlig for alle corporate venture-aktiviteter. Han har vært i DNV GL siden 2005 og hatt flere lederstillinger i selskapet, hovedsakelig innen renere energiteknologi og innovasjon. Han har ledet flere vellykkede (og mislykkede) innovasjonsinitiativer de siste årene.

Kaare har en mastergrad i maskinteknikk fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og er også en av DNV GLs energieksperter som utvikler selskapets rapport Energy Transition Outlook – A global and regional forecast of the energy transition to 2050.

Dress shirt, Clothing, Forehead, Smile, Outerwear, Beard, Jaw, Sleeve, Collar

Kaare Helle
DNV GL

Trine Falnes er administrerende direktør i Spond, en gratis app for å administrere aktivitet i grupper og lag som brukes av 900 000 brukere hver måned. Gjennom et tiår har Trine skalert opp digitale plattformer og produkter over hele Norden. Trine er også aktivt involvert i en rekke teknologiorganisasjoner og -nettverk, både i Norge og internasjonalt.

Trine er lidenskapelig opptatt av å løse samfunnsutfordringer gjennom mulighetene som ligger i ny teknologi, og brenner for å skape nye brukeropplevelser og tjenester som virkelig utgjør en forskjell i brukernes liv. Etter å ha bodd i USA, England, Spania, Norge og Sverige, og med en karriere fra medieselskaper som Discovery Networks, TV 2 og Schibsted, har Trine en omfattende internasjonal bakgrunn.

Forehead, Nose, Face, Cheek, Skin, Lip, Chin, Smile, Eyebrow, Eye

Trine Falnes
Spond

Dennis er stipendiat i en forskningsgruppe for entreprenørskap ved institutt for informatikk (IFI) på Universitetet i Oslo.

Forskningen hans fokuserer på samarbeid mellom store og små virksomheter, vekst og styring. Før han vendte tilbake til akademia, jobbet han lenge i flere store globale selskaper og små oppstartsbedrifter hos Startuplab. Dennis har derfor stor førstehåndsinnsikt i potensialet og utfordringene ved samarbeid mellom store og små virksomheter.

Vision care, Forehead, Glasses, Cheek, Eyebrow, Smile, Eyewear, Jaw, Collar, Sleeve

Dennis Gan
Universitetet i Oslo (UiO)

Bram Timmermans er professor ved Institutt for strategi og ledelse. Før han begynte ved NHH, jobbet Bram i norsk instituttsektor som seniorforsker ved Agderforsknings innovasjonsavdeling og som lektor i innovasjonsstudier ved Aalborg Universitet.

Bram har doktorgrad i innovasjonsøkonomi fra Aalborg University og fikk en MSc. i innovasjon, kunnskap og økonomisk dynamikk fra Aalborg University (2007) og en MSc. i økonomisk geografi (2004) ved Universitetet i Utrecht.

Bram har stor forskningsinteresse innen innovasjon og entreprenørskap, strategisk human kapital, økosystemer og digitalisering.

Dress shirt, Forehead, Nose, Smile, Cheek, Lip, Beard, Mouth, Jaw, Eyelash

Bram Timmermanns
Norges Handelshøyskole (NHH)

Tobias Studer Andersson leder Sopra Steria Scale up i Skandinavia. Han har vært med helt fra starten av etableringen og utrullingen av Sopra Steria Scale up som i dag er et globalt program med fokus på økosystem, åpen innovasjon og startup-samarbeid. Med bakgrunn som siviløkonom fra Linköpings Universitet, og ti års erfaring innenfor investmentbanking og management consulting, har Tobias i de siste årene jobbet med innovasjon i skjæringspunktet mellom forretning og disruptiv teknologi.

Han har også styreverv i flere oppstartsbedrifter og har over tid etablert seg som en tankeleder innenfor temaet åpen innovasjon med foredrag og publikasjoner både nasjonalt og internasjonalt, deriblant i Harvard Business Review.

Vision care, Facial expression, Forehead, Hair, Nose, Glasses, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow

Tobias Studer Andersson
Sopra Steria Scale up

Tormod Baustad Benonisen er forretningsdesigner i Sopra Steria Scale up. Han har ansvaret for utviklingen av nye forretningsmodeller og tjenester til programmet. Tormod er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole, og har de siste fem årene spesialisert seg på innovasjon, forretningsdesign og entreprenørskap innen flere bransjer. Han er også involvert i startup-økosystemet som styremedlem og tidligfaseinvestor.

Forehead, Nose, Face, Cheek, Smile, Chin, Eyebrow, Eyelash, Jaw, Neck

Tormod Baustad Benonisen
Sopra Steria Scale up

«Mind the gap: Hvordan kan store og små bedrifter samarbeide?» er produsert av Sopra Steria i samarbeid med Dagens Næringslivs produksjonsbyrå DNX.