AKSEL LUND SVINDAL

UTFORDREREN

Storlansering av egen kleskolleksjon og kinofilmen med seg selv i hovedrollen.

Slik er pensjonstilværelsen for Aksel Lund Svindal denne høsten.

Et «hemmelig» triks gjør at han fortsatt finner den gode følelsen i bakken.

– Jeg jobber mye, men jeg forsøker alltid å holde helgene gjennom vinteren hellig slik at jeg kan komme meg til fjells og nyte litt skikjøring. Jeg digger fortsatt å kjøre på ski, sier Aksel Lund Svindal.

Mannen fra Romerike som har vunnet to olympiske gull, fem VM-gull, to sammenlagtseiere i verdenscupen og klatret til topps på pallen i 36 enkeltrenn. I 2019 la han konkurranseskiene på hylla.

– Det som er så fint nå som jeg er pensjonert, er jo at jeg faktisk kan nyte hver dag jeg får i fjellet, sier Svindal som nå er aktuell med kinofilm om og med han.

Foto: Marcus Valeur

Egen erfaring i utviklingen

Filmen «Aksel» forteller historien og gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere, og skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene.

Hovedpersonen selv har ikke sittet stille mellom besøkene på røde løpere og førpremierene til filmen. Han lanserer nemlig også nå en eksklusiv teknisk kleskolleksjon for skikjøring i samarbeid med Sweet Protection. Denne kolleksjonen vil bære navnet >A: Aksel Lund Svindal for Sweet Protection.

– Nå som jeg har gått inn i en ny rolle er jeg sikker på at jeg kan dra nytte av min mangeårige erfaring fra racing til å utvikle funksjonelle og gode produkter som kan forbedre opplevelsene vi har i skibakken. Dette er nettopp hva vi har forsøkt å oppnå med den nye kolleksjonen!

Med en kompromissløs tilnærming til produktdesign kombinert med Aksel og Sweet Protection sin samlede erfaring, lidenskap og fokus på detaljer, er målet å tilby de beste og mest innovative produktene på markedet. Hvert eneste produkt er designet for å gi de best mulige opplevelsene i fjellet slik at du kan nyte din favorittaktivitet – alene eller med venner.  

Foto: Marcus Valeur

Skinytelse

Aksel selv er et godt eksempel på målgruppen for kolleksjonen. En ivrig skikjører som nyter opplevelsen av både perfekt preparerte bakker, men også urørt snø utenfor bakken.

– Som toppidrettutøver var fokus alltid å trene spesifikt på de rette forholdene og på akkurat det man ønsker å forbedre. Nå derimot, sitter jeg i stolheisen og drømmer meg bort mens jeg tar inn over meg den nydelige utsikten. Jeg ønsker fortsatt å kjøre bra på ski, men jeg nyter på en helt annen måte.

Kolleksjonen han nå lanserer er liten og eksklusiv kolleksjon til både dame og herre, og fås kun hos noen få utvalgte forhandlere i Norge.

Foto: Marcus Valeur

Minneverdige øyeblikk

Etter en travel oktober med filmpromotering rundt i hele Norge, ser Aksel frem til snø og mer tid på fjellet resten av vintersesongen. Han legger ikke skjul på hva som står høyest på prioriteringslisten hans i vinter:

– Det er viktig å sette av tid til det man liker aller best her i livet! Før tok jeg det nok litt for gitt, men nå som jeg har en mer variert hverdag med mye jobb - så må jeg prioritere. Da er det ski i helgene som gjelder.

Han understreker at det ikke alltid er 30 stolheiser og topper på over 3500 meter som må til for å ha gode skiopplevelser.

– Det gjelder å nyte det som er spesielt med stedet hvor man er, slik som i Norge hvor det er mulig å kjøre over tregrensen, men også ned og inn gjennom skogene. Det er noe helt annet enn å kjøre i alpene – og det har virkelig sin sjarm, sier Svindal.

Jakten på den gode følelsen

Det er lite som kan måle seg med noen av de adrenalinkickene og ekstreme skiopplevelsene Aksel har fått når han utallige ganger i karrieren har satt utfor verdens mest utfordrende og beryktede utforløyper. Da sier det seg selv at det kan bli utfordrende å finne tilbake til den gode skifølelsen som pensjonert alpinist. Men Aksel har en hemmelighet.

– Hehe ja, jeg har faktisk en liten hemmelighet. Jeg jukser faktisk litt for å få den gode ski-feelingen slik at jeg kan cruise og bare nyte dagene. Hemmeligheten er junior-ski som er mykere, i hvert fall i forhold til hva jeg er vant til. Mykere ski er mye lettere å kjøre på, men ser helt like ut. Det er kanskje litt «juks» innrømmer Aksel, men det viktigste er jo å ha det gøy!

Likte du denne saken?