Karin (63) må klype seg i armen hver gang hun kjører inn i Gamle Drøbak og ser sin egen fjordleilighet. – Tenk at jeg bor her.

Drøm innen rekkevidde

ANNONSØRINNHOLD PRODUSERT AV DNX

Da hun og samboeren skulle etablere seg i felles hjem var drømmen å flytte til et mindre sted i nærhet til Oslo. Helst med utsikt og gjerne i et nybygg.


– Jeg føler at vi har fått alle drømmer oppfylt, sier Karin med ettertrykk.


De to leilighetsbyggene med adresse Lehmanns brygge ligger helt nede på bryggekanten, er sørvestvendt og i umiddelbar nærhet til Gamle Drøbak sentrum. Ekspressbuss til Oslo går rett utenfor døren.

– Når du våkner om morgenen, åpner soveromsdøren og sjøutsikten omkranser deg, ja da kjenner du at livet og humøret får en «boost». Det er bare helt fantastisk, føles som om du er om bord på en båt. Og i sommerhalvåret er det slutt på TV-titting, da er det late dager på balkongen med fjorden som arena. -Vi må aldri glemme hvor privilegerte vi er som har anledning til å bo akkurat her.


Men så er ikke Drøbak bare fjord heller.


– Først etter at vi flyttet hit ble vi klar over den flotte marka som ligger tett til byen. Og Drøbak er faktisk et snørikt sted som byr på oppkjørte skiløyper og lysløype. Dette et en bonus!

Fem veier til drømmeboligen

Når skolekrets og tidsklemma ikke styrer valgene om hvor man kan bo, kan de innerste boligdrømmene realiseres. Kanskje det man trodde var uoppnåelig likevel blir mulig?


– Mange drømmer om utsikt, men utsikt får man ikke så mange steder. Solforhold er viktig, muligheten til å sove med åpne vinduer uten bråk kan være en del av drømmen. Med årene drømmer også mange om å bo i en helt ny og lekker leilighet, fremfor hus, for å slippe snømåking, gressklipp og vedlikehold, sier Kristin Nyquist i Thon Eiendom, som har bygget Lehmanns Brygge.

Fem tips på vei til drømmeboligen

‣ Bli kjent med et større område – sett en sirkel på kartet og vær nysgjerrig på tettsteder du ikke kjenner.

‣ Finn ut hvor det går ekspressbusser til din jobb

‣ Tenk gjennom arbeidsdagen din: Kan du skyve litt på arbeidsdagen?

‣ Hva er viktigst for at du blir fornøyd? Frisk luft? Utsikt? Turmuligheter? Gangavstand til kafe og butikk? Parkeringsplass? Miljøvennlige løsninger? Plass til overnattingsgjester?

‣ Er du praktisk anlagt og klar for en oppussing eller drømmer du om vannbåren varme og alt nytt?

Rom for besøk

I Karin og samboerens leilighet er det plass til besøk og barnebarn. Bad og kjøkken er som klippet ut av en interiørkatalog, og vannbåren varme i alle gulv gir jevn varme og resulterer i sympatiske strømregninger.


– Akkurat det er så utrolig deilig. Det er jo litt artig å vise frem en ny og fin leilighet hvor standarden er prioritert, skyter hun inn.


Kun tre av de innflyttede familiene på bryggekanten kommer fra Drøbak, de resterende er innflyttere fra Oslo og omegn. Nærheten til alt som skjer i byen med butikker, kafeer og restauranter, er av høy verdi.


– Tonen blant folk flest er også annerledes her enn i storbyen. Folk prater sammen enten man treffes på butikken eller blir sittende på et tilfeldig nabobord på kafé eller restaurant. Dette er nye opplevelser for meg.

Fordeler med å kjøpe nytt

‣ Lave omkostninger ved kjøp – dokumentavgiften på 2,5 prosent er regnet av tomteverdien, ikke av boligverdien.

‣ Fast pris, ingen budrunde.

‣ Lave driftskostnader fordi energiforbruket er lavere og det er liten risiko for sameie-kostnader.

‣ Moderne byggtekniske krav.

‣ Lenge til det er behov for oppussing.

35 minutter til Oslo

Karin og samboeren har tidligere bodd på Stabekk i Bærum og i Oslo sentrum. Begge jobber på Fornebu i Bærum, så den nye reiseveien bekymret noe før de flyttet til fjordleiligheten. Det var en grunnløs bekymring.


– Vi drar tidlig på jobb og tidlig hjem, og slik unngår vi rushtiden. I tillegg har vi kjøpt oss elbil, så driftskostnadene blir minimale. Jeg kan telle på en hånd de gangene vi er blitt stående i kø, sier hun.

Til Fornebu bruker de 43 minutter fra dør til dør.


– Da vi bodde på St. Hanshaugen brukte vi 40 minutter, påpeker hun.


Bil til Oslo sentrum tar 35 minutter. Ekspressbussen til Oslo bussterminal går rett utenfor døren og tar 50 minutter. Veien til Asker og Drammen går via Oslofjordtunnelen og fra april til oktober går det båt fra Drøbak til Aker Brygge.

Lehmanns brygge ligger sentralt og med kort vei inn til Oslo sentrum