Hverdagsmagi i det smarte hjemmet

Hverdagsmagi i det smarte hjemmet

Med kjappe kommandoer formulert i løse luften omgjør Ingvild Moen (33) og Olav Mellingsæter (48) leiligheten i Oslo til et godt sted å være.

ANNONSØRINNHOLD PRODUSERT AV DNX

Vi vasker, støvsuger, maler, pusser opp, møblerer, pynter og står på for hjemmet vårt. Hva om hjemmet kunne gi litt tilbake i form av en enklere hverdag?

For samboerparet Ingvild Moen og Olav Mellingsæter er scenarioet for lengst en realitet. Deres felles nysgjerrighet og interesse for nye løsninger, har resultert i at leiligheten på Tøyen i Oslo er av det smarte slaget. Denne smartheten veksler de hver eneste dag inn i litt bedre tid og litt mer komfort.

– Vi har for eksempel en smart dørklokke og en robotstøvsuger, forklarer Moen.

Dette er bare smakebiter, i virkeligheten er antallet innretninger mye høyere. Litt etter litt har de opparbeidet seg et hjem med små og store dingser. Ulempen med stykkevis innkjøp, er at de trenger et hav av ulike apper for å styre alle enhetene.

Det blir det en endring på nå. Nå skal leiligheten bli mye smartere. Mens de fleste starter i det små, har samboerparet rett og slett vunnet en smartere hverdag.

I det ligger det haugevis av små oppgraderinger som du som forbruker kan gjennomføre enkeltvis over tid. Totalt sett gir det enorme mengder elektronisk smarthet.

DSC00479.jpg

Elkjøps Per Kristian Nygard står klar til å installere smarthjem-utstyr for nærmere 200.000 kroner. Se produktoversikten her:X LUKK SEKSJON

Her er alt som måtte til for å oppgradere leiligheten på Tøyen i Oslo til en av landets aller smarteste.

Premien fra Elkjøp var av det rause slaget. Ingvild Moen og Olav Mellingsæter visste at de hadde vunnet stort, men de visste ikke hva de hadde vunnet. 

Ikke før Elkjøps Per Kristian Nygard banket på døra og viste fram følgende:

Oppvarming, luftkvalitet og trygghet

Adax Clea panelovn med wifi - Adax sine Wifi produkter gir deg muligheten til å styre ovnen eksternt via en app. Med denne ovnen kan du også sette opp funksjoner som hjemme/borte, nattsenking, dagsenking og til og med varsel ved åpne vinduer. Finnes i flere størrelser og design, også hvit, sort og glass farge.

Airthings Wave Plus luftkvalitetsmåler - Vi tilbringer over 90% av tiden vår innendørs. Med Airthings Wave Plus kan du kontinuerlig måle innendørs luftkvalitet slik at du kan ta tiltak for å få et sunnere inneklima. Få kontroll over luftkvaliteten i ditt hjem. Måler radonnivå, VOC, CO2 og fukt

Electrolux Pure A9 luftrenser - Nyt frisk luft med denne Electrolux Pure A9 luftrenseren PA91-604GY med HEPA-filter, PureSense-system og AirSurround-teknologi. Du kan styre den via smarttelefonen din og den har et moderne og luksuriøst design.

Google Nest Protect røykvarsler - Nest Protect er en smart røykvarsler som ikke bare gir et kraftig pip når det brenner, men også forteller deg hvor det brenner. Du kan også sette opp regler som for eksempel at lyset skal gå på når det brenner, eller andre viktige ting.

Samsung SmartThings vannsensor - Med en Samsung vannlekasje-sensor kan du bli varslet dersom denne kommer i kontakt med vann. Plasser den på strategiske områder hvor det kan oppstå en lekkasje, for eksempel under vasken eller på vaskerommet.

Philips Hue Ambiance LED-lys A60 E27 - Philips Hue er den enkleste måten å få smart lysstyring i hjemmet. Alt du trenger å gjøre er å bytte ut lyspæren din med en lyspære fra Philips Hue, og vipps så kan du enkelt styre lyset fra telefon, med stemmen eller via kjøleskapet!

Philips Hue White and color ambience LightStrip Plus - Philips Hue Lightstrip fungerer som en hvilken som helst annet Hue produkt, men er en LED-stripe med dobbeltsidig teip, som kan festes for eksempel under sokkellisten.


Underholdning

Samsung 75" Q90R 4K UHD QLED-TV (med veggfeste) - Samsung Q90 er en toppmodell I Samsung sin QLED serie. Den håndterer lysstyrke enormt godt, og har en svært god innsynsvinkel som passet perfekt i dette hjemmet. I tillegg kan en med denne koble den direkte til SmartThings og styre hele det smarte hjemmet via fjernkontrollen!

Sonos Beam smart lydplanke og Sonos Subwoofer Black - Med Sonos Beam kombinerer du lekkert design, kraftfull lyd, og innebygget Google stemmestyring til å gjøre TV-opplevelsen komplett. Koble til en Sonos Sub og få den kraften TV-lyden din fortjener.

Sonos One Gen 2 høyttaler - Sonos One kan plasseres hvor du måtte ønske i hjemmet og kobles til strøm og trådløs Wifi. Med Google Assistant innebygget kan du kombinere en smarthøyttaler med fantastisk lyd.

Sonos Move trådløs høyttaler - Sonos Move kombinerer både stemmestyring, kraftig lyd og ikke minst - 10 timers batteritid og IP56 sertifisering så du kan få lyd akkurat der du måtte ønske.


Husholdning

iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger og iRobot Braava Jet M6 rengjøringsrobot
Livet har aldri føltes enklere enn når du har en vaskerobot og en støvrobot i huset. La dem ta seg av rengjøringen når du er borte, og du slipper å høre på støy eller tenke på at det er skittent.

Samsung 7500 Collection integrert stekeovn - Samsung sin Dualcook ovn har svært mange artige funksjoner! Ved hjelp av et delt ovnsrom kan du steke juleribba samtidig som du gjør unna bakte poteter på to forskjellige temperaturer! I tillegg har ovnen en rekke assist-program som hjelper deg må gjøre maten så god som mulig.

Samsung vaskemaskin/tørketrommel WD10N84INOA - Samsung vask/tørk er en kombinert vaskemaskin og tørketrommel som gjør klesvasken til en lek. Du kan sette på en vask med håndkler og la dem være der helt til det er tørt uten å flytte et klesplagg. Adwash funksjonen lar deg også legge til klær etter at programmet har startet, dersom du glemte dette.

Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap - Samsung Family Hub er selve hjertet i det smarte hjemmet. Med dens store touch-panel på fronten av døren, kan du styre hele det smarte hjemmet, fortsette der du glapp på Tven, eller få innteraktive nyheter direkte på skjermen.

Siemens EQ.9 Plus automatisk kaffemaskin - Få din egen personlige barista i form av den automatiske kaffemaskinen Siemens EQ.9 Plus TI9573X9RW. Baristamodusen sammen med iAroma-systemet sørger for at kaffen smaker akkurat slik du liker den. Maskinen er kompatibel med HomeConnect-appen. I tillegg kan maskinen styres ved hjelp av Google Assistant, slik at du kan lage favorittkaffen din, uten å flytte deg en centimeter.


Smart styring

Google Nest Hub og Google Nest Mini
Med Google Nest Hub kan du styre ditt smarte hjem ved hjelp av Google Assistant. Du kan også spørre Google, og få svar både med tale og visuelt! Perfekt på kjøkkenet eller nattbordet

ID Lock 150 elektronisk dørlås og ID Lock 150 Z-Wave-modul
Med en ID Lock trenger du aldri mer å tenke på om du glemte nøkkelen. Denne gir deg muligheten til å låse opp både med RFID-brikker (eller kortet ditt), pin-kode på touch-panel eller med mobilen ved å koble til Z-Wave-modulen. Du kan også få varsel på telefonen når noen kommer hjem, basert på hvilken kode som er brukt.

Samsung SmartThings hub - Samsung HUB er selve hjernen i systemet. Den kobler alle de små duppedingsene sammen, og gjør at de kan kommunisere med hverandre. En liten hvit boks som gjør hverdagen mye enklere!

Samsung SmartThings stikkontakt - Med en Samsung smart-stikkontakt kan du koble hvilken som helst enhet til, og gjøre den smart. Koble for eksempel en lampe du ønsker å slå av og på med mobilen, eller en vannkoker/kaffekoker for å kunne slå på denne om morgenen.

Samsung SmartThings knapp - Samsung sin smartknapp gir deg muligheten til å gjøre hvilken som helst kommando i ditt SmartThings system. Med et klikk kan du for eksempel slå av alt lyset i huset, låse døren og skru av Tven. Klar for å si god natt!

Samsung SmartThings multifunksjonssensor - Samsung sine multifunksjons-sensorer kan brukes til svært mye. Ved å koble dem til alle dører og vinduer, kan du registrere om disse er åpne og for eksempel slå av varmen. Du kan også bruke dem til å slå på et lys når døren åpnes, eller for eksempel gi beskjed når postmannen har levert post i kassen?

Samsung SmartThings bevegelsessensor - Samsung sin bevegelsessensor gir deg muligheten til å starte en kommando basert på bevegelse. For eksempel kan du be den slå på lyset på badet når det er bevegelse i rommet.

Fibaro Dimmer - Med Fibaro sine dimmere kan du, ved hjelp av en elektriker, gjøre alle lysene dine smarte, uten å måtte bytte pærer eller lamper. Denne gjør selve bryteren smart og påvirker ikke designet i rommet.

Noen av produktene fikk samboerparet flere eksemplarer av, slik at det nye smarthjemmet deres skal fungere optimalt. Dette gjaldt for eksempel panelovnene, luftkvalitetsmålerne og de smarte høyttalerne fra Google.

Totalpris for oppgraderingen ligger på om lag 200.000 kroner. For de fleste av oss vil det være mer naturlig å begynne i det små. Et smarthjem behøver slett ikke å være overdådig, man kan oppnå mye ved å starte innkjøpene i rette enden.

Klikk her og se hva vi gjorde!

Hei Google, demp lyset

Produktsjef for forbrukerelektronikk i Elkjøp, Per Kristian Nygard, leser opp fra en lang liste med ting som skal inn i hjemmet deres. Oversikten får Moen til å sperre opp øynene.

– Dere er gærne! utbryter hun begeistret til Elkjøps representant.

Noen av innretningene skal erstatte gamle løsninger, men mesteparten av den omfattende installasjonen handler om å få på plass en hverdag som er bedre enn den samboerparet kjenner fra før.

Heretter styres smarthjemmet deres gjennom én felles løsning fra Samsung.

Selve hjernen, Samsung SmartThings Hub, sørger for at alt snakker sammen og kan kontrolleres slik husstanden ønsker – for eksempel via en meny på TV-en, gjennom den innebygde skjermen på kjøleskapet, eller ved hjelp av talekommandoer til Google-assistenten.

– Her i huset blir det nok stemmen som kommer til å kontrollere alle dingsene, for stemmen har vi alltid med oss, konstaterer Moen fornøyd.

Google har ører i hele huset; hver krik og krok er dekket av smarte høyttalere som alltid står parat til å ta imot ordre. Dermed er bare å gi muntlig beskjed når lyset skal dempes, kaffen tilberedes eller TV-en skrus av for kvelden.


Du kan gjøre det meste selv

Når du har bestemt deg for å gjøre hjemmet ditt smartere, trengs det ikke stort mer enn leseferdigheter for å realisere drømmen.

Hvis du ikke er av den teknologisk anlagte typen som synes alt er intuitiv, kommer produktene med trinn-for-trinn-beskrivelser av hvordan du setter alt i gang etter å ha åpnet eskene.

Hvis du foretrekker å overlate monteringsjobben til andre, kan Elkjøp bistå. Be om hjelp i din Elkjøp-butikk, så sørger de for at noen kommer hjem til deg og gjør jobben.

Dersom installasjonen krever endringer på det elektriske anlegget, må denne delen av oppgaven overlates til elektriker.

DSC00469.jpg

Vinner av smart hjemmet, Ingvild Moen, går gjennom listen med hva som skal gjøres med Elkjøps Per Kristian Nygard.

Vil frigjøre tid

Samboerparet, som annenhver helg opplever en befolkningsdobling når Mellingsæters to tenåringsbarn rykker inn i hjemmet, tror bestemt at oppgraderingen kommer til å frigjøre tid og gjøre livet mer behagelig.

– Robotstøvsuger har vi allerede hatt en stund, så vi vet hvor deilig det er. Heretter kommer vi til å ha en i hver etasje. Disse får følge av to robotvaskere som følger samme løype som støvsugerne når de gjør rent. Imens er vi ute og driver med helt andre ting, sier Mellingsæter.

Samboeren ser i tillegg for seg å spare tid på klesvasken.

– Den nye vaskemaskinen kan styres fra hvor som helst, og tilpasser mengden vaskemiddel selv. Den er vaskemaskin og tørketrommel i ett, og det blir så godt å slippe å ha klær hengende til tørk rundt omkring i hele leiligheten, legger Moen til.

Ikke bare sparer de tid, de kommer også til å få et bedre inneklima. Ifølge Astma- og allergiforbundet bør man unngå å tørke klær inne, ettersom avdampingen kan føre til fukt og mugg.

– I tillegg blir det spennende med de smarte dørlåsene på inngangsdøra og døra til boden. Uteboden vår brukes i dag ikke til noe som helst, men med den nye dørlåsen vil vi kunne bruke den til mottak av leveranser når vi ikke er hjemme. På denne måten kan vi bruke mobilen til å slippe budet inn i boden med varene som skal leveres, før døra automatisk låses når budet drar videre, sier Mellingsæter.


DSC00610.jpg

Så begynner monteringen av det nye utstyret. Elkjøps Per Kristian Nygard skrur opp en sensor i taket.

Trygt fravær

Oppgraderingen skal også gjøre det litt tryggere enn før å forlate hjemmet.

Vannlekkasjesensorer plasseres på strategiske punkter i leiligheten, slik at det umiddelbart slås alarm hvis det oppdages fukt. Sensorene er ikke noe samboerparet behøver å tenke på til daglig, men er like fullt en mekanisme som er gull verdt den dagen uhellet måtte inntreffe. I Norge oppstår det en vannlekkasje i et hus eller en hytte oftere enn hvert tiende minutt, og ved vannskader gjelder det å reagere lynraskt for å redusere skadeomfanget. 

Trygghet skaper også røykvarslerne som kobles til nettet. De varsler med tradisjonell alarm, samtidig som talemeldinger beskriver nøyaktig hvor i hjemmet det ryker. I tillegg kan de sende alarm til mobilen når beboerne er ute av huset.

Forhåpentligvis får Moen og Mellingsæter verken bruk for vannsensorene eller brannvarslerne. Det de derimot kommer til å ha glede av, er Google-assistenten og de smarte lyspærene som i samarbeid gjør det til en lek å tenne akkurat de lampene de vil slått på med akkurat den lysstyrken de ønsker seg.

  • Når dagen er omme, kan Ingvild Moen styre det meste fra sofaen. Klikk videre for å se noe av det som er installert:

  • Med en ID Lock trenger du aldri mer å tenke på om du glemte nøkkelen. Denne gir deg muligheten til å låse opp både med RFID-brikker (eller kortet ditt), pin-kode på touch-panel eller med mobilen ved å koble til Z-Wave-modulen. Du kan også få varsel på telefonen når noen kommer hjem, basert på hvilken kode som er brukt.

  • Hvor god er luftkvaliteten? Med Airthings har du kontroll på innemijløet - enten det dreier seg om radonnivå, VOC, CO2 eller fukt. Sammen med røykvarsleren Google Nest Protect sikrer den deg godt inneklima og varsel dersom uhellet først skulle være ute.

  • Med smart styring av varmeovnene sikrer du den perfekte innetemperatur. Dessuten kan du spare mye penger i løpet av ett år.

  • Vaskeroboten står alltid klar til å ta seg en runde. Men resultatet blir aller best om dens gode venn, støvsugerroboten, får ta seg en runde først.

  • Den kombinerte vaskemaskinen og tørketrommelen gjør at du slipper å flytte et plagg før før det er helt tørt.Adwash funksjonen lar deg også legge til klær etter at programmet har startet, dersom du glemte å ta med noe.

  • På jakt etter den perfekte svoren? Nå kan du holde styr på temperatur og fremdrift selv når du er ute av huset. Eller bruke det delte ovnsrom til å steke bakte poteter og ribbe samtidig på to forskjellige temperaturer.

  • Hvor mange Google Nest Mini-høyttalere som trengs, avhenger av hvor man ønsker at Google-assistenten skal kunne lytte. I leiligheten til Moen og Mellingsæter, som går over to plan, dekkes hvert hjørne.

Bla for å se noe av det Ingvild kan styre via nettbrettet - og se produktlisten rett under bildene:

Lavere strømregning

Før oppgraderingen har samboerne bare én elektrisk varmeovn i hele leiligheten. Denne står på hjul og trilles rundt etter behov. I tillegg har de en gassdrevet peis i stua som bare kjenner to nivåer av eksistens: Av eller på.

–  Fem minutter etter at vi har tent den, må den slås av fordi det er for varmt. Fem minutter etter dette igjen er det bikkjekaldt i hele leiligheten. Det finnes ingen mellomting, sier Mellingsæter.

Nå kommer det på plass nye, smarte panelovner som skal samarbeide om å holde varmen oppe og strømregningen nede. I den nye versjonen av smarthjemmet deres er alle dører og vinduer utstyrt med sensorer. Disse registrerer om for eksempel vinduene er åpne, noe som utløser beskjed til ovnene om å slå seg av. Fyring for kråka gir like lite mening som å skulle holde oppholdsrommene varme når alle ligger i senga og sover. I stedet kommer hjemmet deres fra nå av til å oppføre seg mer fornuftig og sørge for at temperaturen senkes om natta, for så å stige igjen før alle skal stå opp.

Tre steg mot en smartere hverdag

Slik starter du i det små.

For veldig mange er det de smarte lyspærene fra Philips som utgjør det første møtet med smarthjemmet. Lyspærene i Hue-serien har en betydelig wow-faktor, er morsomme å vise fram og imponerende for uinnvidde gjester å få demonstrert.

1. Oppvarming

Elkjøps smarthjemekspert, Per Kristian Nygard, vil likevel råde folk til å begynne et helt annet sted.

– Jeg anbefaler heller at man starter med oppvarmingen av huset, for der er det så mye penger å spare. Det er kanskje ikke like fjongt å vise fram, men bruker man smarte panelovner på den rette måten vil man kunne spare inn investeringen de utgjør gjennom reduserte strømregninger, sier han.

Ifølge Enova kan du regne med å redusere energibruken til oppvarming med rundt fem prosent for hver grad innetemperaturen senkes. Smarte oppvarmingsovner kan dessuten ta hensyn til temperaturen ute, hvorvidt vinduene dine er åpne eller lukket, eller hvilken tid på døgnet det er.

– Sensorer på vinduene fester du på 1-2-3 ved hjelp av dobbeltsidig teip. Dernest kobler du dem til Samsung SmartThings lett som bare det, slik at de kan samarbeide med ovner, belysning eller hva det måtte være, eksemplifiserer Nygard.

2. Inneklimaet

Som trinn nummer to foreslår han å tenke på inneklimaet.

– Veldig mange norske hjem sliter med dårlig luftkvalitet. Dette kan motvirkes med en luftrenser som går til innsats når lufta ikke er god nok. Bedre luft hjemme kan bidra til bedre søvn og styrket konsentrasjonsevne. Disse tingene handler om selve livskvaliteten vår, og er i mine øyne ikke noe vi skal velge vekk, sier Nygard.

Moen og Mellingsæter samtykker, begge to gleder seg til å oppdage hva den nye luftrenseren kommer til å bety for luften hjemme.

– Nå har vi installert luftkvalitetsmålere fra Airthings rundt om i leiligheten. Målingene fra den første natta viser at CO²-nivået på soverommet ble for høyt mens vi lå og sov. I kveld flytter vi derfor luftrenseren inn på soverommet og sørger for god luft og søvnkvalitet gjennom hele natta, sier Mellingsæter.

Her er alt som måtte til for å oppgradere leiligheten på Tøyen i Oslo til en av landets aller smarteste. Produktene vil også hjelpe deg på veien mot et smartere hjem:

Oppvarming, luftkvalitet og trygghet

Adax Clea panelovn med wifi - Adax sine Wifi produkter gir deg muligheten til å styre ovnen eksternt via en app. Med denne ovnen kan du også sette opp funksjoner som hjemme/borte, nattsenking, dagsenking og til og med varsel ved åpne vinduer. Finnes flere størrelser og design, også hvit, sort og glass farge.

Airthings Wave Plus luftkvalitetsmåler - Vi tilbringer over 90% av tiden vår innendørs. Med Airthings Wave Plus kan du kontinuerlig måle innendørs luftkvalitet slik at du kan ta tiltak for å få et sunnere inneklima. Få kontroll over luftkvaliteten i ditt hjem. Måler radonnivå, VOC, CO2 og fukt

Electrolux Pure A9 luftrenser - Nyt frisk luft med denne Electrolux Pure A9 luftrenseren PA91-604GY med HEPA-filter, PureSense-system og AirSurround-teknologi. Du kan styre den via smarttelefonen din og den har et moderne og luksuriøst design.

Google Nest Protect røykvarsler - Nest Protect er en smart røykvarsler som ikke bare gir et kraftig pip når det brenner, men også forteller deg hvor det brenner. Du kan også sette opp regler som for eksempel at lyset skal gå på når det brenner, eller andre viktige ting.

Samsung SmartThings vannsensor - Med en Samsung vannlekasje-sensor kan du bli varslet dersom denne kommer i kontakt med vann. Plasser den på strategiske områder hvor det kan oppstå en lekkasje, for eksempel under vasken eller på vaskerommet.

Philips Hue Ambiance LED-lys A60 E27 - Philips Hue er den enkleste måten å få smart lysstyring i hjemmet. Alt du trenger å gjøre er å bytte ut lyspæren din med en lyspære fra Philips Hue, og vipps så kan du enkelt styre lyset fra telefon, med stemmen eller via kjøleskapet!

Philips Hue White and color ambience LightStrip Plus - Philips Hue Lightstrip fungerer som en hvilken som helst annet Hue produkt, men er en LED-stripe med dobbeltsidig teip, som kan festes for eksempel under sokkellisten.


Underholdning

Samsung 75" Q90R 4K UHD QLED-TV (med veggfeste) - Samsung Q90 er en toppmodell i Samsung sin QLED serie. Den håndterer lysstyrke enormt godt, og har en svært god innsynsvinkel som passet perfekt i dette hjemmet. I tillegg kan en med denne koble den direkte til SmartThings og styre hele det smarte hjemmet via fjernkontrollen!

Sonos Beam smart lydplanke og Sonos Subwoofer Black - Med Sonos Beam kombinerer du lekkert design, kraftfull lyd, og innebygget Google stemmestyring til å gjøre TV-opplevelsen komplett. Koble til en Sonos Sub og få den kraften TV-lyden din fortjener.

Sonos One Gen 2 høyttaler - Sonos One kan plasseres hvor du måtte ønske i hjemmet og kobles til strøm og trådløs Wifi. Med Google Assistant innebygget kan du kombinere en smarthøyttaler med fantastisk lyd.

Sonos Move trådløs høyttaler - Sonos Move kombinerer både stemmestyring, kraftig lyd og ikke minst - 10 timers batteritid og IP56 sertifisering så du kan få lyd akkurat der du måtte ønske.


Husholdning

iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger og iRobot Braava Jet M6 rengjøringsrobot
Livet har aldri føltes enklere enn når du har en vaskerobot og en støvrobot i huset. La dem ta seg av rengjøringen når du er borte, og du slipper å høre på støy eller tenke på at det er skittent.

Samsung 7500 Collection integrert stekeovn - Samsung sin Dualcook ovn har svært mange artige funksjoner! Ved hjelp av et delt ovnsrom kan du steke juleribba samtidig som du gjør unna bakte poteter på to forskjellige temperaturer! I tillegg har ovnen en rekke assist-program som hjelper deg må gjøre maten så god som mulig.

Samsung vaskemaskin/tørketrommel WD10N84INOA - Samsung vask/tørk er en kombinert vaskemaskin og tørketrommel som gjør klesvasken til en lek. Du kan sette på en vask med håndkler og la dem være der helt til det er tørt uten å flytte et klesplagg. Adwash funksjonen lar deg også legge til klær etter at programmet har startet, dersom du glemte dette.

Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap - Samsung Family Hub er selve hjertet i det smarte hjemmet. Med dens store touch-panel på fronten av døren, kan du styre hele det smarte hjemmet, fortsette der du glapp på Tven, eller få innteraktive nyheter direkte på skjermen.

Siemens EQ.9 Plus automatisk kaffemaskin - Få din egen personlige barista i form av den automatiske kaffemaskinen Siemens EQ.9 Plus TI9573X9RW. Baristamodusen sammen med iAroma-systemet sørger for at kaffen smaker akkurat slik du liker den. Maskinen er kompatibel med HomeConnect-appen. I tillegg kan maskinen styres ved hjelp av Google Assistant, slik at du kan lage favorittkaffen din, uten å flytte deg en centimeter.


Smart styring

Google Nest Hub og Google Nest Mini
Med Google Nest Hub kan du styre ditt smarte hjem ved hjelp av Google Assistant. Du kan også spørre Google, og få svar både med tale og visuelt! Perfekt på kjøkkenet eller nattbordet

ID Lock 150 elektronisk dørlås og ID Lock 150 Z-Wave-modul
Med en ID Lock trenger du aldri mer å tenke på om du glemte nøkkelen. Denne gir deg muligheten til å låse opp både med RFID-brikker (eller kortet ditt), pin-kode på touch-panel eller med mobilen ved å koble til Z-Wave-modulen. Du kan også få varsel på telefonen når noen kommer hjem, basert på hvilken kode som er brukt.

Samsung SmartThings hub - Samsung HUB er selve hjernen i systemet. Den kobler alle de små duppedingsene sammen, og gjør at de kan kommunisere med hverandre. En liten hvit boks som gjør hverdagen mye enklere!

Samsung SmartThings stikkontakt - Med en Samsung smart-stikkontakt kan du koble hvilken som helst enhet til, og gjøre den smart. Koble for eksempel en lampe du ønsker å slå av og på med mobilen, eller en vannkoker/kaffekoker for å kunne slå på denne om morgenen.

Samsung SmartThings knapp - Samsung sin smartknapp gir deg muligheten til å gjøre hvilken som helst kommando i ditt SmartThings system. Med et klikk kan du for eksempel slå av alt lyset i huset, låse døren og skru av Tven. Klar for å si god natt!

Samsung SmartThings multifunksjonssensor - Samsung sine multifunksjons-sensorer kan brukes til svært mye. Ved å koble dem til alle dører og vinduer, kan du registrere om disse er åpne og for eksempel slå av varmen. Du kan også bruke dem til å slå på et lys når døren åpnes, eller for eksempel gi beskjed når postmannen har levert post i kassen?

Samsung SmartThings bevegelsessensor - Samsung sin bevegelsessensor gir deg muligheten til å starte en kommando basert på bevegelse. For eksempel kan du be den slå på lyset på badet når det er bevegelse i rommet.

Fibaro Dimmer - Med Fibaro sine dimmere kan du, ved hjelp av en elektriker, gjøre alle lysene dine smarte, uten å måtte bytte pærer eller lamper. Denne gjør selve bryteren smart og påvirker ikke designet i rommet.

Noen av produktene fikk samboerparet flere eksemplarer av, slik at det nye smarthjemmet deres skal fungere optimalt. Dette gjaldt for eksempel panelovnene, luftkvalitetsmålerne og de smarte høyttalerne fra Google.

Totalpris for oppgraderingen ligger på om lag 200.000 kroner. For de fleste av oss vil det være mer naturlig å begynne i det små. Et smarthjem behøver slett ikke å være overdådig, man kan oppnå mye ved å starte innkjøpene i rette enden.

La deg inspirere:X LUKK SEKSJON

Her er alt som måtte til for å oppgradere leiligheten på Tøyen i Oslo til en av landets aller smarteste. Produktene vil også hjelpe deg på veien mot et smartere hjem:

Oppvarming, luftkvalitet og trygghet

Adax Clea panelovn med wifi - Adax sine Wifi produkter gir deg muligheten til å styre ovnen eksternt via en app. Med denne ovnen kan du også sette opp funksjoner som hjemme/borte, nattsenking, dagsenking og til og med varsel ved åpne vinduer. Finnes I flere størrelser og design, også hvit, sort og glass farge.

Airthings Wave Plus luftkvalitetsmåler - Vi tilbringer over 90% av tiden vår innendørs. Med Airthings Wave Plus kan du kontinuerlig måle innendørs luftkvalitet slik at du kan ta tiltak for å få et sunnere inneklima. Få kontroll over luftkvaliteten i ditt hjem. Måler radonnivå, VOC, CO2 og fukt

Electrolux Pure A9 luftrenser - Nyt frisk luft med denne Electrolux Pure A9 luftrenseren PA91-604GY med HEPA-filter, PureSense-system og AirSurround-teknologi. Du kan styre den via smarttelefonen din og den har et moderne og luksuriøst design.

Google Nest Protect røykvarsler - Nest Protect er en smart røykvarsler som ikke bare gir et kraftig pip når det brenner, men også forteller deg hvor det brenner. Du kan også sette opp regler som for eksempel at lyset skal gå på når det brenner, eller andre viktige ting.

Samsung SmartThings vannsensor - Med en Samsung vannlekasje-sensor kan du bli varslet dersom denne kommer I kontakt med vann. Plasser den på strategiske områder hvor det kan oppstå en lekkasje, for eksempel under vasken eller på vaskerommet.

Philips Hue Ambiance LED-lys A60 E27 - Philips Hue er den enkleste måten å få smart lysstyring i hjemmet. Alt du trenger å gjøre er å bytte ut lyspæren din med en lyspære fra Philips Hue, og vipps så kan du enkelt styre lyset fra telefon, med stemmen eller via kjøleskapet!

Philips Hue White and color ambience LightStrip Plus - Philips Hue Lightstrip fungerer som en hvilken som helst annet Hue produkt, men er en LED-stripe med dobbeltsidig teip, som kan festes for eksempel under sokkellisten.


Underholdning

Samsung 75" Q90R 4K UHD QLED-TV (med veggfeste) - Samsung Q90 er en toppmodell I Samsung sin QLED serie. Den håndterer lysstyrke enormt godt, og har en svært god innsynsvinkel som passet perfekt I dette hjemmet. I tillegg kan en med denne koble den direkte til SmartThings og styre hele det smarte hjemmet via fjernkontrollen!

Sonos Beam smart lydplanke og Sonos Subwoofer Black - Med Sonos Beam kombinerer du lekkert design, kraftfull lyd, og innebygget Google stemmestyring til å gjøre TV-opplevelsen komplett. Koble til en Sonos Sub og få den kraften TV-lyden din fortjener.

Sonos One Gen 2 høyttaler - Sonos One kan plasseres hvor du måtte ønske i hjemmet og kobles til strøm og trådløs Wifi. Med Google Assistant innebygget kan du kombinere en smarthøyttaler med fantastisk lyd.

Sonos Move trådløs høyttaler - Sonos Move kombinerer både stemmestyring, kraftig lyd og ikke minst - 10 timers batteritid og IP56 sertifisering så du kan få lyd akkurat der du måtte ønske.


Husholdning

iRobot Roomba i7+ robotstøvsuger og iRobot Braava Jet M6 rengjøringsrobot
Livet har aldri føltes enklere enn når du har en vaskerobot og en støvrobot I huset. La dem ta seg av rengjøringen når du er borte, og du slipper å høre på støy eller tenke på at det er skittent.

Samsung 7500 Collection integrert stekeovn - Samsung sin Dualcook ovn har svært mange artige funksjoner! Ved hjelp av et delt ovnsrom kan du steke juleribba samtidig som du gjør unna bakte poteter på to forskjellige temperaturer! I tillegg har ovnen en rekke assist-program som hjelper deg må gjøre maten så god som mulig.

Samsung vaskemaskin/tørketrommel WD10N84INOA - Samsung vask/tørk er en kombinert vaskemaskin og tørketrommel som gjør klesvasken til en lek. Du kan sette på en vask med håndkler og la dem være der helt til det er tørt uten å flytte et klesplagg. Adwash funksjonen lar deg også legge til klær etter at programmet har startet, dersom du glemte dette.

Samsung Family Hub side-by-side kjøleskap - Samsung Family Hub er selve hjertet i det smarte hjemmet. Med dens store touch-panel på fronten av døren, kan du styre hele det smarte hjemmet, fortsette der du glapp på Tven, eller få innteraktive nyheter direkte på skjermen.

Siemens EQ.9 Plus automatisk kaffemaskin - Få din egen personlige barista i form av den automatiske kaffemaskinen Siemens EQ.9 Plus TI9573X9RW. Baristamodusen sammen med iAroma-systemet sørger for at kaffen smaker akkurat slik du liker den. Maskinen er kompatibel med HomeConnect-appen. I tillegg kan maskinen styres ved hjelp av Google Assistant, slik at du kan lage favorittkaffen din, uten å flytte deg en centimeter.


Smart styring

Google Nest Hub og Google Nest Mini
Med Google Nest Hub kan du styre ditt smarte hjem ved hjelp av Google Assistant. Du kan også spørre Google, og få svar både med tale og visuelt! Perfekt på kjøkkenet eller nattbordet

ID Lock 150 elektronisk dørlås og ID Lock 150 Z-Wave-modul
Med en ID Lock trenger du aldri mer å tenke på om du glemte nøkkelen. Denne gir deg muligheten til å låse opp både med RFID-brikker (eller kortet ditt), pin-kode på touch-panel eller med mobilen ved å koble til Z-Wave-modulen. Du kan også få varsel på telefonen når noen kommer hjem, basert på hvilken kode som er brukt.

Samsung SmartThings hub - Samsung HUB er selve hjernen I systemet. Den kobler alle de små duppedingsene sammen, og gjør at de kan kommunisere med hverandre. En liten hvit boks som gjør hverdagen mye enklere!

Samsung SmartThings stikkontakt - Med en Samsung smart-stikkontakt kan du koble hvilken som helst enhet til, og gjøre den smart. Koble for eksempel en lampe du ønsker å slå av og på med mobilen, eller en vannkoker/kaffekoker for å kunne slå på denne om morgenen.

Samsung SmartThings knapp - Samsung sin smartknapp gir deg muligheten til å gjøre hvilken som helst kommando i ditt SmartThings system. Med et klikk kan du for eksempel slå av alt lyset I huset, låse døren og skru av Tven. Klar for å si god natt!

Samsung SmartThings multifunksjonssensor - Samsung sine multifunksjons-sensorer kan brukes til svært mye. Ved å koble dem til alle dører og vinduer, kan du registrere om disse er åpne og for eksempel slå av varmen. Du kan også bruke dem til å slå på et lys når døren åpnes, eller for eksempel gi beskjed når postmannen har levert post i kassen?

Samsung SmartThings bevegelsessensor - Samsung sin bevegelsessensor gir deg muligheten til å starte en kommando basert på bevegelse. For eksempel kan du be den slå på lyset på badet når det er bevegelse i rommet.

Fibaro Dimmer - Med Fibaro sine dimmere kan du, ved hjelp av en elektriker, gjøre alle lysene dine smarte, uten å måtte bytte pærer eller lamper. Denne gjør selve bryteren smart og påvirker ikke designet i rommet.

Noen av produktene fikk samboerparet flere eksemplarer av, slik at det nye smarthjemmet deres skal fungere optimalt. Dette gjaldt for eksempel panelovnene, luftkvalitetsmålerne og de smarte høyttalerne fra Google.

Totalpris for oppgraderingen ligger på om lag 200.000 kroner. For de fleste av oss vil det være mer naturlig å begynne i det små. Et smarthjem behøver slett ikke å være overdådig, man kan oppnå mye ved å starte innkjøpene i rette enden.

3. La deg inspirere:

Likte du denne saken?