>
Logg innBritene har aldri funnet seg helt til rette i Europa. Delvis drivende mot storebror USA, har de med sin syrlige humor gjort narr av såvel franskmenn som tyskere.
I 1973 ble britene likevel med i EU. Siden har mye av EU-debatten i Storbritannia stort sett handlet om å skaffe seg unntak fra regler og bremse EUs uttalte mål om «en stadig tettere union».
EU-saken har splittet det regjerende konservative partiet i over 20 år. Nå kan EUs «enfant terrible» melde seg ut av hele unionen. 23. juni er det folkeavstemning – og statsminister David Cameron har lovet å følge folkets vilje.
I denne digitale brexit-spesialen gir vi deg oversikt over de viktigste aktørene, videoer, analyser og reportasjer fra et splittet Storbritannia.
Ja og nei-siden kjemper en innbitt kamp om Storbritannias skjebne i EU. Utfallet av folkeavstemningen 23. juni kan få store konsekvenser for en rekke næringslivsledere og politikere på begge sider av brexit-kampen. DN gir deg de sentrale nøkkelspillerne, jokerne og hvem som kan bli de potensielle matchvinnerne. Inspirasjon er hentet fra Financial Times.