Østfold
Akershus
Oslo
Hedmark
Oppland
Buskerud
Vestfold
Telemark
Aust-Agder
Vest-Agder
Rogaland
Hordaland
Sogn og Fjordane
Møre og Romsdal
Sør-Trøndelag
Nord-Trøndelag
Nordland
Troms
Finnmark

Ny prognoserapport for Troms

Tror rakettveksten i Tromsø er over

Boligpriveksten vil halveres i både Troms og Tromsø de kommende årene, ifølge ny prognoserapport.

Boligprisene på landsbasis vil øke hvert av de neste fire årene, slik at de i 2020 blir 22,8 prosent høyere enn snittprisene i 2016.

Det anslår den ferske prognoserapporten Norsk økonomi, som ble utarbeidet av Samfunnsøkonomisk analyse i mars 2017. Konjunkturrapporten har separate boligprisprognoser for 24 norske regioner, deriblant de seks største byene.

– Tromsø har vært inne i en «innhentingsfase». Vi tror denne fasen nå er over. Boligprisene i Tromsø er nå tett oppunder nivået i Trondheim og Bergen, skriver Samunnsøkonomisk analyse i rapporten.

I 2017 tror analytikerne boligprisene vil vokse med 6,7 prosent, men tror på langt svakere vekst for resten av prognoseperioden. Det samme gjelder Troms fylke.

Nedenfor kan du se boligprisprognosene for 2017, 2018, 2019 og 2020 med kommentarer og analyser. Du kan også lett beregne hvordan din bolig vil utvikle seg i verdi, hvis prognosene slår til.

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .