Gullgruvene - Rogaland

Familie styrer nettgigant

Fra anonyme lokaler på Sandnes styrer Jan Egil Refsnes (65) og hans fire barn en av verdens 200 mest besøkte nettsider.

Slik gjorde vi det

  • DN og Bisnode (tidl. Dun & Bradstreet) kårer de mest lønnsomme bedriftene i landets fem største fylker.
  • Bedriftene må være ikke-finansielle aksjeselskap med beste kredittvurdering, minimum én mill. kr i omsetning, 0,5 mill. kr i resultat og tre ansatte.
  • Bedriftene rangeres etter høyest gjennomsnittlig totalrentabilitet siste tre regnskapsår. Dette prosenttallet viser resultat før skatt pluss finanskostnader dividert på gjennomsnittlig gjeld og egenkapital.
Tilbake til hovedsaken

Han peker på potente kurver på datamaskinen inne i det lille hjørnekontoret.

– Vi hadde 45 millioner unike brukere i forrige måned, sier Jan Egil Refsnes (65).

Det plasserer nettsiden hans på noe sånt som 186. plass blant verdens mest besøkte nettsider, ifølge en oversikt fra nettovervåkingsselskapet Alexa, som er et datterselskap fra Amazon. Det er riktignok himmelvidt opp til den lille gruppen av giganter som drar mesteparten av verdens nettrafikk, men med så store trafikkvolumer Refsnes har, går det godt an å leve på bannerannonser levert av Google. I fjor hadde han rundt to milliarder sidevisninger på W3Schools, en side som lærer folk å lage hjemmesider.

– To milliarder sidevisninger betyr noe sånt som ti milliarder reklamevisninger. Vi får ikke mye per reklame, men tar du antall reklamevisninger og deler på tusen, får du cirka antall dollar vi tjener, sier Refsnes.

– Vi får tre millioner kroner i måneden fra Google. Det er det eneste vi tjener penger på, egentlig.

Her er gullgruvene i de fem folkerikeste fylkene i Norge (DN +)

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .