SOPHIE ISACHSEN

Etter at hun fikk stoppet Freias bruk av palmeolje var det ingen som lo av rosabloggeren mer.

Sophie Elise Isachsen (22) Fremdeles en av Norges mest leste bloggere, forfatter og artist, som i fjor ble kåret til mektigste kvinne i norske medier.

– Hvor var du i livet for ti år siden? – Jeg var tolv år og hadde akkurat begynt på ungdomsskolen. Fysisk og mentalt var jeg på et helt annet sted. Det er jo halve livet mitt siden. Jeg var venneløs og drømte om å komme meg vekk fra Harstad.

– Hva er det viktigste som har skjedd deg personlig i løpet av disse årene? – Jeg har sluttet å søke lykken gjennom materialisme. Det skjedde brått, for et års tid siden. Jeg hadde fått til alt jeg ville, og mer til, men jeg kjente at jeg ikke ble lykkelig av det, bare tom. Det ble mer og mer åpenbart at det jeg søkte fantes inni meg selv. Jeg har gått fra å være usikker til å bli mer selvsikker.

– Hva har vært den største endringen innenfor det du driver med? – Det jeg startet med som en hobby, er blitt en profesjonell business, blitt godtatt som en jobb. Det er spennende å få være med å utvikle det.

– Hvilken trend er du lei av? – Hvor skal jeg starte! Det er så mange ting. Med fare for å kaste sten i glasshus: Feminisme handler om likestilling, å kreve lik lønn for likt arbeid, ikke om å kle av seg for å skaffe seg oppmerksomhet. Jeg er lei av alle som bruker feminismesaken for personlig gevinst. Og alle som blir krenket hele tiden, det er jo snart ikke lov å si noe som helst uten å støte noen. Og så er jeg lei av alle de som snakker med tilgjort østfolddialekt, som sier sånn «litta» selv om de er fra Oslo eller Nord-Norge.

– Hva vil prege de ti neste årene? – Jeg føler at vi lever i en tid på full fart mot et skifte. All historie viser at ting går i sykluser, krig og økonomiske situasjoner eskalerer, så skjer en omveltning, et nullpunkt og ny start. Jeg tror vi er litt der nå, med klimautfordringer og politikk. Det nye i bildet i dag er internett. Jeg fornemmer at vi nærmer oss en overload her også, og så en korrigering. Mange begynner å få nok.

– Hvor ser du deg selv i fremtiden? – Har en følelse at jeg kommer til å gjøre en helomvending på et tidspunkt. Kanskje flytter jeg til Hardanger og starter en eplefarm.

– Hva skulle du gjerne visst i 2007? – At alle de som er kule på ungdomsskolen ender opp med å bli ukule. Det er et faktum.

Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her .