- Statnett legger nå til rette for at det kan bli utbygging av vindkraft i Trøndelag, som er et av de beste områdene for vind i Norge, sier Kolbjørn Almlid, styreleder i Statnett.

I en pause i dagens styremøte på Værnes orienterte han og konsernsjef Auke Lont om styrets vedtak.

Statnett søker å forlenge fristen med ett år, til utgangen av 2021, for når vindkraftparkene må være ferdig bygd for å få støtte fra el-sertifikatene.

- Vi mener det er en god løsning, og vil gi aktørene rimelig med tid til å satse, sier Almlid.

Styret i Statnett opprettholder kravet om at det må bygges både syd og nord for Trondheim, om Statnett skal bygge sentralnett for over fem milliarder, som det har konsesjon til.

På banen

Etter Statkrafts beslutning den 4. juni om å skrinlegge alle vindkraftplaner i Norge og Sverige, har det dukket opp en ny allianse som er interessert i å bygge. To sveitsere, storbanken Credit Suisse og energiselskapet BKW Energi, samarbeider med Trønder Energi for å reise et alternativ som kan tilfredsstille Statnetts krav.

Onsdag ettermiddag sendte Trønder Energi brev til Statnett der han ba om utsettelse og møte med Statnett og Olje- og Energidepartementet.

I DN onsdag signaliserte også Statkrafts styreleder, Olav Fjell, at Statkraft vil kunne vurdere utbygging likevel dersom det ikke stilles krav om utbygging av både Snillfjord og Fosen.

I en hemmeligstemplet redegjørelse til næringsminister Monica Mæland går det frem at Statkraft mener at Fosen vil være lønnsom, mens Snillfjord ikke er det.

Haster

Statnett har lagt ned et stort arbeide i å detaljplanlegge ny høyspentlinje fra Namsos til Trollheim, og har inngått avtaler med en rekke leverandører.

- Vi har ikke sett noen som kan tre inn i Statkrafts rolle, så hvis det ikke dukker opp noen innen kort tid, det vil si innen utgangen av juni, blir avtalene kansellert. Men det bør vise seg ganske raskt om det er noen realitet i de planene som nå utarbeides, sier Almlid.

DNTV: - Dette mener klimaforskerne må gjøres

Dette mener klimaforskerne må gjøres
Flere forskere sa sin mening på Statkrafts konferanse om klima
01:58
Publisert:
 

 

Les også: Norges største bank kutter renten

Gigantkjøp på norsk sokkel kan trigge milliardrush

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.