Statoil skal effektiviseres og kostnadene skal kuttes, og ledelsen har estimert at mellom 1.100 til 1.400 stillinger skal bort de neste årene.

Nå har ansatte innen personal, finans og kontroll og HMS fått epost om reduksjoner i bemanningen, opplyser Industri Energi til avisen. Der oppfordres de ansatte til å søke på interne stillinger, eller søke om sluttpakke eller tidligpensjon.

Statoil skal så se på behov og kompetanse, før ansatte får svar om sin framtid i skapet. Fra 15. juli til 31. august vil det være mulig å søke om sluttpakke eller førtidspensjonering for ansatte innen de berørte områdene. Svar vil komme i løpet av oktober.

Tilbudet til de berørte Statoil-ansatte er det samme som ble offentliggjort da det i januar ble klart at 239 stillinger skal outsources, bekrefter informasjonssjef Jannik Lindbæk jr.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.