Statoil bekrefter et bemanningskutt på 1.100 til 1.500 faste ansatte innen utgangen av 2016, opplyser selskapet i en melding tirsdag.

Statoil vil også redusere antall konsulenter med ytterligere 525. Det vil si at inntil 2.000 ansatte må gå innen utgangen av neste år, slik DN skrev fredag. Den største kuttrunden noensinne i selskapet er nå en realitet. 

Arbeidet for å standardisere, forenkle og effektivisere Statoil går over i neste fase, heter det i meldingen.

– Vi beklager behovet for ytterligere reduksjoner, men forbedringene kreves for å styrke Statoils konkurransekraft og sikre vår framtidige verdiskapning, sier Anders Opedal, konserndirektør for drift (COO) i Statoil.

MARKEDET NÅ:Noen prøver å innbille markedet  at Hellas ikke betyr noen ting, men det er selvsagt bare tullball

Flere endringer

Forenkling av arbeidsprosesser, klar ansvarsfordeling og det å legge til rette for framtidige vekstmuligheter er retningsgivende for Statoils forbedringsarbeid, skriver selskapet videre i meldingen.

Flere endringer i forretningsområdene, for å realisere det selskapet kaller det fulle potensialet av forbedringsprogrammet, vil ifølge meldingen bli presentert innen utgangen av måneden.

– Beslutninger om bemanningsreduksjoner som følge av effektivisering vil bli tatt i det enkelte forretningsområde basert på vurderinger som involverer ledere og tillitsvalgte, og lokal drøfting. Først når dette er fullført, vet vi hvor presist dagens anslag er. Dette arbeidet vil skje i forretningsområdene i perioden fra august til november, sier personaldirektør Magne Hovden i Statoil.

Siden 2013

Selskapets forbedringsprogram ble igangssatt i slutten av 2013 for å møte bransjens utfordringer knyttet til kostnader og konkurransekraft.

Siden utgangen av 2013 er bemanningen blitt redusert med 1.340 fast ansatte og 995 eksterne konsulenter.

Statoil har forpliktet seg til å oppnå årlige besparelser på 1,7 milliarder dollar gjennom forbedringsprogrammet i 2016, og senere.

Les mer:

2000 må gå i Statoil dnPlus  

Slik merker toppledere oljesmellen:

Slik merker topplederne oljesmellen
- Når vi ser fremover, ser vi lavt aktivitetsnivå, sier daglig leder Walter Qvam i Kongsberggruppen.
02:57
Publisert:

 

Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider:
 

Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider
Her er kommunikasjonsekspertenes beste råd til bedriftslederne.
02:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.