Norge og Russland var i over 40 år uenige om hvor grensen for den økonomiske sonen i Barentshavet skulle trekkes. Nå er de to nabolandene blitt enige om et kompromiss om delelinjen i Barentshavet. Kommunikasjonsdirektør i Statoil, Ola Morten Aanestad, er enig med statsminister Jens Stoltenberg: "Dette er en historisk begivenhet".

- Avtalen kan ytterligere styrke samarbeidet mellom de to landene, og mellom næringslivet på begge sidene av linjen, sier Aaanestad til DN.no.

Funn på begge sider
Det omstridte området det nå er inngått avtale om utgjør 12 prosent av Barentshavet.

- Det er ikke bare spennende for de to landene, det er også spennende for energisektoren, sier Aanestad.

De 176.000 kvadratkilometerne dekker et areal som tilsvarer Danmark, Sveits, Belgia og Nederland til sammen.

- Vi vet at det er gjort funn både på norsk og russisk side av det omstridte området, og det er grunn til å tro at det også er et betydelig potensial i disse store havområdene, sier Aanestad.

Selvfølgelig interessert
Det potensialet sier ikke Statoil nei takk til å utnytte.

- I den grad det blir åpnet for utvinning av olje og gass er vi selvfølgelig veldig interessert, sier Aanestad.

Det omstridte havområdet deles i to omtrent like store deler. Til sammen er området på 175.000 kvadratkilometer. '

DN.no kommer straks med mer om potensialet i området. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.