- Vi er rammet av en forferdelig tragedie, en av de største helikopterulykkene i norsk oljeindustris historie. Vi har mistet gode kolleger og venner, sier konserndirektør Arne Sigve Nylund for norsk sokkel i Statoil ved en pressekonferanse i forbindelse med helikopter-ulykken fredag.

Nylund opplyser at Statoil ble informert om ulykken klokken 12.20 fredag. Selskapet mobiliserte umiddelbart beredskapsdivisjon, forklarer han.

- En tragedie

- Helikopteret var fra CHC, og var på vei fra Gullfaks B til Flesland. Alle var på jobb for Statoil og er våre kolleger, sier Nylund.

Han viser til at passasjerene var fra ulike selskaper, men at de alle var på jobb for Statoil.

- Alle var på oppdrag for oss, enten det var piloter eller passasjerer. Det er en tragedie, sier Nylund.

Direktøren vil ikke gå inn på hvilke selskaper de som var ombord i helikopteret jobbet i.

- Fordelingen mellom de ulike selskapene får vi komme nærmere inn på senere, understreker han.

Ifølge Nylund har Statoil nå stengt ned produksjonen på Gullfaks B-feltet. Han viser til at de som er på feltet skal få bearbeidet ulykken.

- Dette er en tung dag. Sikkerhet er vår fremste prioritet. Det er en stor tragedie at medarbeiderne våre ikke kommer hjem fra jobb, sier Nylund. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les mer om helikopter-ulykken på DN.no:

Hovedredningssentralen avslutter redningsaksjonen: Alle 13 antas omkommet  

Statoil om helikopter-ulykken: Første prioritet er å ta vare på pårørende og berørte

- Dette skal ikke kunne skje

- Ingen tegn til overlevende

Se DNTV:

Slik blir den nye terminalen på Gardermoen
Om et år kan du ankomme nye terminal nord på Gardermoen. Bygget preges av moderne arkitektur og nye tanker for hvordan samme terminalbygg kan brukes for både innenlands- og utenlandspassasjerer.
01:51
Publisert: