Statoil har så dårlig styring at Petroleumstilsynet (Ptil) ikke klarer å vurdere hvor stor risiko det enorme vedlikeholdsetterslepet utgjør, skriver Teknisk ukeblad.

– Slik vedlikeholdsstyringen framstår, er det vanskelig å danne seg et bilde av risiko som beslutningsunderlag, hvor stort vedlikeholdsbehovet er, og hvor mye ressurser det krever, skriver Ptil i sin tilsynsrapport.

Informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr. i Statoil sier selskapet vil gjennomgå rapporten grundig.

– Vi jobber mye med reduksjon av etterslepet i vedlikehold av sikkerhetskritisk utstyr. Det siste året har vi redusert det totale etterslepet for Statoils installasjoner fra 37.400 til 13.300 arbeidstimer. Dette arbeidet vil vi videreføre, sier han.

Statoil har fått frist til september av Petroleumstilsynet å svare på kritikken, melder NRK.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.