Statoil blir operatør for pre-salt-blokkene 38 og 39, og får eierandel i blokk 22, 25 og 40 offshore Angola. Selskapet vil påta seg en økonomisk forpliktelse på rundt 1.400 millioner dollar knyttet til tildelingen.

Det melder Statoil tirsdag.

I blokk 38 og 39 får Statoil eierandel på 55 prosent, mens det får eierandel på 20 prosent i blokkene med eierandel.

Arbeidsprogrammet består av innsamling av 3D-seismikk over et område på 18.400 kvadratkilometer og deltakelse i til sammen åtte letebrønner samt bidrag til utvikling av Sonangols forsknings- og teknologisenter, samfunnsprosjekter og opplæring av ansatte i Sonangol.

I januar 2011 meldte Statoil under overskriften ”Statoil utpekt som operatør på pre-salt-blokker i Angola” at selskapet hadde levert sitt bud som en del av den begrensede offentlige budrunden som Sonangol arrangerte for deltakelse i pre-salt-lisenser i Kwanza-bassenget utenfor Angola. Budet omfattet operatørskap for blokkene 38 og 39 og deltakelse i blokkene 22, 25 og 40 med et omfattende arbeidsprogram og signaturbonus for hver blokk.

Juryen utpekte Statoil for budrunder som operatør med eierandel på 40 prosent i blokk 38 og 39. For blokk 22, 25 og 40 var Statoil utpekt av juryen for budrunder som partner med 20 prosent andel. Statoil ble altså i stedet tildelt 55 prosent i operatørblokkene.

”Formell tildeling av blokkene avhenger av det angolanske oljeministeriets beslutning knyttet til eventuelle klager på juryens valg, samt vellykkede forhandlinger av kontraktmessige vilkår, blant annet produksjonsdelingsavtaler (PSAer)”, het det i meldingen i januar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.