Lørdag kveld tok det fyr i maskinparken ved Eisenbarth-brønnen, som er en del av Marcellus-feltet, lørdag. Selve brønnen er ikke rammet av brannen.

Innbyggere som bor i nærheten er bedt om å evakuere midlertidig.

Statoil opplyser at ingen ansatte er savnet og at det ikke er meldt om noen personskader.

- En hendelse utløste brann i maskinparken. Brannmannskaper fikk raskt kontroll over flammene og det er ikke fare for spredning, opplyser informasjonssjef Morten Eek i Statoil ASA til DN søndag formiddag.

Det skal ha vært et kjøretøy som tok fyr, og brannen spredte seg videre. Produksjonen foregår på et område på størrelse med en fotballbane, og en håndfull brønner er nå stengt.

- Brannen er i all hovedsak slukket. Det foregår nå etterslukking av noen mindre branner, sier Eek.

Brannalarmen gikk rundt klokken ni, lokal tid.

- Det siste vi ble informert om sent i går er at det har brent ganske kraftig i vogner og utstyr på bakken inne i et produksjonsområdet. En stor maskinpark i brann gir mye flammer og røyk, så 45 personer er blitt evakuert fra området, hvorav én person bragt til legevakt for oppfølging.

Det vil bli åpnet granskning av brannen, men det er ingen mistanker om noe mistenkelig, opplyser Eek.

LES OGSÅ: Tilbakekaller ytterligere 500.000 biler

Denne billig-maskinen starter på seks sekunder

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.