To interne granskninger gir Statoils generelle utenlandssikkerhet stryk.

Statoil legger torsdag fram en rapport om terrorangrepet mot In Amenas. Rapporten er skrevet av eksterne granskere på oppdrag fra Statoils styre. Samtidig foreligger det allerede to separate interne granskninger foretatt av internrevisjonen.

Dagens Næringsliv skriver at disse to granskningene avslører en rekke kritiske anmerkninger til Statoils generelle sikkerhetsarbeid, ikke bare i Algerie, men i en håndfull andre risikoland som er blitt spesielt vurdert.

– Det lå i granskningsmandatet at man også skulle se på sikkerhetssituasjonen mer generelt. Internrevisjonen jobbet med dette parallelt med granskningsgruppens arbeid. Dette er interne revisjonsrapporter, og de blir ikke lagt fram offentlig. Kommunikasjon rundt sikkerhetsrapporter er i seg selv vanskelig, fordi det kan gå ut over sikkerheten, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk i Statoil.

Ifølge DNs kilder har det likevel blitt lagt fram noen foreløpige konklusjoner på et internt møte, men informasjonen skal raskt ha blitt fjernet fra konsernets intranett.

Statoil har foretatt flere endringer som følge av terrorangrepet i Algerie. Lindbæk sier dette er et arbeid som startet umiddelbart for å lære av hendelsen, men han vil ikke kommentere hvorvidt Statoil har vurdert å trekke seg ut av enkelte land. Han henviser til torsdagens pressekonferanse.

– Det er spørsmål som naturlig kommer opp, sier Lindbæk. (©NTB)

Les også: Mener Statoils skiferolje er mindre verdt
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.