Statoil bekrefter i en melding torsdag at de har til hensikt å gå videre med noteringen av Statoil Fuel & Retail, og venter notering på Oslo Børs i løpet av oktober 2010.

”Statoil tar sikte på å forbli en majoritetseier i Statoil Fuel & Retail på tidspunktet for børsnotering. Størrelsen og tidshorisonten for Statoils framtidige eierskap i Statoil Fuel & Retail skal tilpasses målet om å støtte og utvikle verdier både for Statoil Fuel & Retail og for Statoil- konsernet”, skriver selskapet i en melding.

ABG Sundal Collier Norge og Citigroup Global Markets er felles koordinatorer og tilretteleggere, mens Merrill Lynch er felles tilrettelegger, Nordea er senior emisjonsleder, mens Barclays Capital PLC og Carnegie Investment Bank er felles emisjonsledere. Rothschild  og Arctic Securities er rådgivere for Statoil.

”Børsintroduksjonen vil omfatte eksisterende aksjer som selges av Statoil. Aksjene vil bli tilbudt til institusjonelle investorer i Norge og internasjonalt, til kvalifiserte ansatte i Norge, Sverige og Danmark og til publikum i Norge”, opplyses det.

Statoil gjentok senest tidligere i september sin intensjon om børsnoteringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.