Statoil har sammen med partner Petoro påvist betydelige tilleggsressurser i Gullfaks-lisensen.

Det melder selskapet fredag morgen.

Oljen er funnet i Shetland-gruppen/Lista-formasjonen, der det lenge har vært kjent at det har vært olje - men funnet har hittil ikke blitt utviklet på grunn av dårlig reservoarkvalitet. En ny brønntest viser imidlertid gode strømningsrater.

- Funnet gir nye volumer som raskt kan gi produksjon av høy verdi og gir nye lovende perspektiver for feltet og installasjonene. Dette er et resultat av Statoils strategi for revitalisering av norsk sokkel, sier Øystein Michelsen, konserndirektør for Utvikling og produksjon Norge.

Foreløpige beregninger viser at funnet er på 40-150 millioner fat oljeekvivalenter, men Statoil understreker at det er knyttet stor usikkerhet til beregningene.

«Våre modeller indikerer ytterligere oppsidepotensial og det pågår nå videre datainnsamling og studier for å avklare potensialet og videre utvikling av disse ressursene», heter det i Statoil-meldingen.

Les også:

<b>Veldig verdifulle fat</b>

- 2014 vil nå bli et ekstremt viktig år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.